Dodatke za motocikle ne mogu spriječiti nesreću, ali mogu smanjiti opasnost od ozbiljnih ozljeda, posebno za nove motocikliste. Prije odlaska, uzmite sljedeću opremu.

Motocikli su željeni način prijevoza za one koji su na vidikovcu uzbuđenja i zabave. Mogu doći do nevjerojatno brzih brzina, ostavljajući vas ranjivijima nego vozeći automobil. Zato je važno osigurati da nosiš pravu odjeću. Neki od važnih dodataka koji biste trebali donijeti za vožnju motociklom navedeni su u nastavku. Un 1. Kaciga

Kaciga se općenito smatra najvažnijim dijelom sigurnosne opreme motocikla. Dobra kaciga mora vas zaštititi od udaraca u slučaju nesreće.

Motociklisti koji ne nose kacigu imaju veću vjerojatnost da će pretrpjeti ozbiljnu ozljedu ili smrt glave.

  • Uvjerite se da kaciga ispunjava sigurnosne standarde i dobro se uklapa. Da bi bila dobro prilagođena, kaciga mora stati na oblik obraza i čeljusti, kao i na lubanju i hramovima. Des 2. Čizme
  • Na motociklu noge su posebno ranjive. Oni vam pomažu u održavanju ravnoteže kada se morate zaustaviti na crvenom svjetlu i odoljeti vjetru i kiši tijekom vožnje.
Važno je odabrati dobar par čizama koji vas mogu zaštititi tijekom vožnje. Želite biti sigurni da su čizme posebno dizajnirane za vožnju motociklom.

Vaši čizme trebaju biti koža s Kevlarovim pojačanjima kako bi vas bolje zaštitili od letećih otpadaka i ozljeda u slučaju nesreće. Un 3. Hlače

  • Nošenje trapera ili normalnih hlača se ne preporuča pri vožnji motociklom.
  • Ove su tkanine općenito vrlo tanke i ne pružaju veliku zaštitu od elemenata i nesreća.
Najbolje je nositi kožne hlače ili manžete za dodatnu zaštitu. Un 4. Materijal za motocikle

Zaštita od prsa protiv nesreća također je važna prilikom vožnje motociklom.

  • Jednostavan kaput ili košulja mogu biti opasni. Izlažete se ne samo vjetru i vremenu, ali niste zaštićeni u slučaju nesreće.
  • Dobar motociklon jakni trebao bi biti izrađen od tvrdog materijala koji djeluje kao oklop za vaše tijelo.
Neki su izrađeni od tvrdih pjena materijala koji su teško izbušiti i imaju veliku sposobnost apsorpcije utjecaja.