Motocikli su odličan način prijevoza. Ako namjeravate pohraniti bicikl tijekom zime, evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da provjerite je li siguran. Entre 1. Pohranite ga u garažu

Ako je moguće, pokušajte spremiti motocikl u garaži ili barem na pokrivenom području.

Izloženost elementima, osobito oštra hladnoća, može izazvati pustoš na motociklu. Želite biti sigurni da je on zaštićen koliko god je to moguće.

  • Ako ga ne možete držati u zatvorenom prostoru, svakako je trebate pohraniti pod debelim ceradom od materijala otpornih na vremenske utjecaje. Postoje neke cerade napravljene posebno za skladištenje motora i to su najbolje vrste za uporabu. Faites 2. Refuel
  • Prije spremanja motora za zimu, pazite da napunite spremnik. Također je dobra ideja koristiti dodatak stabilizatora goriva.
Dodaci poput ove sprečavaju da se benzin razbije u svoje različite elemente i mrlje vaš rasplinjač smeđim mrljama.

Nakon dodavanja preporučene količine aditiva, pokrenite motor nekoliko minuta kako biste bili sigurni da se tako obrađeno gorivo ulazi u motor. Rec 3. Punjenje baterije

  • Trebali biste pokušati puniti bateriju svaki mjesec ako imate moderan motocikl s satom, radio ili alarmnim sustavom.
  • To može isprazniti bateriju dok je motocikl uredan i možete završiti s mrtvom i nepotrebnom baterijom.
Pokušajte mu dati puni trošak svaki mjesec ili svakih šest tjedana, osim ako nemate punjač. V 4. Odvodite bicikl

Ne smijete drenirati prije spremanja motora za zimu, ali važno je da to učinite.

  • Ulje ima zlatnu boju kad ga stavite, ali nakon nekog vremena zagađivači u njemu mogu početi korodirati vaše dijelove motora.
  • Ovo je strašno za vaš motor, stoga ne zaboravite mijenjati ulje neposredno prije spremanja bicikla za zimu. Čak možete provjeriti sredinom zime ako treba još jedan odvod.
5. Koristite dobru rashladnu tekućinu

Neke rashladne tekućine nisu tako dobre kao druge. Mnogi se ne mogu zaštititi od zamrzavanja zime i ne mogu izdržati temperature zamrzavanja.

  • Ako očekujete hladniju zimu nego inače, provjerite koristite li vrstu rashladne tekućine koja će moći podnijeti te temperature.
  • Vaš proizvođač motocikla bi trebao biti u mogućnosti preporučiti rashladnu tekućinu koja najbolje odgovara vašem motociklu.
Ako ste ikada odlučili nastaviti vožnju motociklom zimi, budite oprezni i ako to već niste učinili, razmislite o tome da uzmete zimsku vožnju za motocikliste. I iznad svega, dobra zima!