Probijanje, istrošena guma ... Evo nekih praktičnih savjeta za znanje kada i kako promijeniti guma za automobil.

Zašto promijeniti gumu?

Kada mislimo na promjenu guma, zamislimo na cesti i patimo od bušenja. Često uzrokovane oštrim predmetom ili šokom na gumama, probijanje je potrebno za većinu vlasnika automobila.

Međutim, to nije samo pukotina koja zahtijeva izmjenu guma za automobil. U stvari, u mnogim slučajevima, trošenje guma može jamčiti zamjenu. Trošenje se očituje, između ostalog, smanjenjem dubine utora između klinova potplata gume. Osim toga, ako bočna stijenka gume ima nepravilnost, kao što je udar, to je znak da je oštećen. Ako jest, mora se zamijeniti.

Osnovni alati

Nikada ne znate kada promijeniti gumu za automobile. Zato je pametno imati ove alate u vašem automobilu u svakom trenutku.

  • Jack:Priključak je alat koji se nalazi pokraj kotača i koji se aktivira ručno, omogućuje vam lagano podizanje automobila kako biste omogućili zamjenu guma. Bez utičnice, sama izmjena bit će puno složenija.
  • A ključ za maticu:Ovaj drugi alat će služiti za demontiranje oštećenog kotača, a zatim instalirati drugi solidly.
  • Rezervna guma:Potrebno je ostaviti rezervni kotač u prtljažniku automobila u svakom trenutku. Ako biste morali imati pukotinu daleko od grada, bilo bi nesretno da nemate rezervni kotač s vama.

Osim ovih alata, trebali biste uzeti u obzir držanje svjetiljke, kišni ogrtač i nekoliko reflektirajućih trokuta u slučaju da gume morate mijenjati noću, na kiši ili na rubu prometne ceste.

Promjena gume u 5 koraka
  1. Zaustavite vozilo na ravnoj površini, a zatim ga zaustavite stavljanjem ručice brzine na "park".
  2. Stavite utičnicu ispod automobila, okomito na tlo i podignite ga sve dok se ne mijenja guma više ne mora podupirati težinu automobila.
  3. Nakon uklanjanja okvira, odmotajte kotač koji se mijenja i ponovno podignite dizalicu, ovaj put dok guma više ne dira zemlju. Uklonite oštećeni kotač.
  4. Zamijenite oštećeni kotač s intaktnim kotačem i pričvrstite matice rukom.
  5. Spustite utičnicu dok guma ne dotakne tlo bez podupiranja težine vozila i završiti zatezanje matica pomoću ključa. Skinite utičnicu ispod vozila.

Ako ste morali zamijeniti oštećenu gumu rezervnim kotačem svog vozila, postavite novu regularnu gumu što je prije moguće. Rezervne gume su kotači za poteškoće i, stoga, nemaju tako dug život kao obične gume.