Električni skuteri su pristupačni i nude praktičnost i stil. Evo nekoliko korisnih savjeta za punjenje električnog skutera i brigu o njegovoj bateriji. Variacija 1. Provjerite je li baterija niska

Svaki skuter je drugačiji, ali svi imaju način da vas upozori ako je baterija niska. Općenito, to je crveno svjetlo ili treperavo crveno svjetlo.

Kada se to dogodi, neophodno je da pronađete električnu utičnicu da odmah napunite svoj skuter.

  • Većina električnih skutera može raditi od 40 do 70 km s jednim punjenjem. Međutim, ovisi o vrsti baterije - primjerice, 48 volti - baterije od 20AH mogu prijeći malo dalje od onih od 48 volti - 14 ampera.
  • Zapišite udaljenost koju putujete da biste znali kada ćete morati napuniti i planirati putovanja u skladu s tim. Br 2. Uključite skuter u utičnicu
  • Scooteri imaju priključak za spajanje punjača izravno na bateriju: uključite punjač u zidnu utičnicu, a zatim spojite punjač na akumulator skutera.
Općenito, LED akumulatora na skuteru će se pretvoriti u crveno ili treperi crveno tijekom punjenja. Vrlo je važno da pričekate dok je svjetlo potpuno zeleno, jer djelomično napunjena baterija može oštetiti ili utjecati na njegov život.

Puni trošak traje tri do šest sati ili više. Nemojte ostavljati napunjenu bateriju više od 10 ili 15 sati, jer to također može negativno utjecati na trajanje baterije.

  • Kad isključite kabel, najprije odspojite punjač iz skutera, a zatim zidnu utičnicu. Ulaz 3. Servisiranje baterije
  • Provjerite odgovara li napon punjača skutera. Dodatne informacije potražite u priručniku proizvođača električnog skutera. Previsok napon može kratko spasti akumulator skutera.
  • Ako skladištite skuter, napunite bateriju barem jednom ili dvaput mjesečno, jer će redovito napuniti kako bi se osiguralo da će baterija raditi u najboljem slučaju kada ga ponovno koristite.
Također je poželjno potpuno napuniti bateriju svake noći.

Ako trebate zamijeniti bateriju ili punjač, ​​pokušajte pronaći isti model kao i izvorni. Baterije i punjači dizajnirani tako da odgovaraju jedni drugima traju dulje i bolje izvode.

  • Punjenje električnog skutera je relativno jednostavno. Svakodnevno se brine o bateriji skutera i slijedite preporučene postupke punjenja, moći ćete uživati ​​u svom maksimalnom životu.