revolucioniranje polja rasvjete, prvi žarulja pojavio u kasnim 1870. Ako je prvi fascinirao, i za dobar razlog; danas, većina nas je zadovoljna da ga promijeni, a da ga ne preselimo.

Ali nisi kao svi ostali: svjetla, žice, planovi i matematika oduvijek su vas osvojili! To je sigurno kladiti da ste napravili za posao električara!

Nepoznata publika ...

Vi samo moramo vidjeti kako se nalazimo u stanju mirovanja ili u hladnjaku tijekom kvarova da bismo shvatili da je električna energija veliki dio naših života! Ipak, vrlo malo ljudi zna kako to funkcionira. Većinu vremena, električna mreža je tu, sasvim jednostavno, i uživamo bez razmišljanja o tome. Još uvijek je netko stavio sve na mjesto!

Diversified funkcije

Električari imaju nekoliko funkcija, kao što su montaža i ugradnja električnih ožičenja ili rasvjete u zgradama. Oni mogu, na primjer, uređaje za popravak (na primjer, prekidače strujnog kruga), provjeriti sigurnost sklopova ili spojiti klima uređaje na napajanje.

Sektori ... elektrificiranje!

Elektricisti mogu raditi za električare ili usluge održavanja zgrada. Oni također mogu biti samozaposleni. U svakom slučaju, posao kao električar uključuje rad u jednoj od četiri glavna građevinskog sektora koji postoje u Kanadi:

  • Građevinarstvo;
  • Novi domogradnja i stambena obnova;
  • Izgradnja institucionalnih i komercijalnih ustanova;
  • Izgradnja u teškoj industriji.
Kad odrastem, bit ću ...

Da postanem električar, zahtjevi se razlikuju nešto od jedne pokrajine ili teritorija do drugog. Međutim, općenito, potrebna je sljedeća obuka:

  • srednjoškolska diploma;
  • Četiri ili pet godina naukovanja;
  • Potvrda o kvalifikaciji građevinara električara (obvezna je svugdje osim u Manitobi, gdje se i dalje nudi);
  • Potvrda o osposobljenosti električara u ugradnji kablova u stambenu izgradnju (obvezno u Quebecu i Ontario).
Od mora do mora

Stručnjak za električar također je dio programa Red Seal Trades. To je program koji olakšava međuprovincijsku mobilnost kvalificiranih radnika. Kada primite crveni pečat, možete raditi kao električar bilo gdje u Kanadi bez potrebe za dodatnim ispitima.

posaopriključen!

Perspektive za zapošljavanje izgledaju dobro za idućih nekoliko godina, budući da sektor građevinarstva raste. Međutim, one se razlikuju po regiji Kanade. Agencija za zapošljavanje može vam pomoći da pronađete posao kao električar ... vam daje teško vrijeme! Zahvaljujući ovoj podršci, kladimo se da ćete vidjeti svjetlo na kraju tunela!