jeftin i ukusan, led ribolov je velika aktivnost za ribara iskusan ili obitelj u potrazi za zabavan način provesti zimski dan. L'1. Ribolovna oprema je jeftina

Ribolov s ledom je relativno pristupačan proces koji ne zahtijeva ništa više od štapova od leda, način bušenja rupa na ledu i odjeći vruće.

Većina ljudi već ima toplu odjeću i kupnja leda za ribolov štap košta samo nekoliko dolara, plus nominalni trošak mami i baits.

  • Neki štapovi su napredniji i spirale za brz oporavak od ribe, dok su drugi malo kraći, stakloplastike ili najlona koji olakšava pričvršćivanje kuka i oporavak ribe. Bites su otkriveni s malim plovcima koji dolaze dolje kada riba ugrize mamac.
  • Ručni prijenosnik s ručnim radom ne smije koštati više od 40 dolara, dok plina za plin može koštati 200 ili više dolara.
  • Metalna pletiva izrađena od šipki sa šiljastim krajem dobro radi za sondiranje leda i bušenja ledenih rupa i obično košta oko 20 dolara. Beaucoup 2. Mnoge popularne i ukusne vrste riba
  • Ribolov na ledu omogućuje vam da uhvatite neke od najukusnijih riba. Ribe su općenito slabije s manje masti zbog većeg opterećenja kalorija uzrokovane ledenim vodama, a mnoge vrste sunfish može napraviti dobar obrok.
Perch, bluegill, sunfish i mnoge vrste sunfish-a obično plivaju u školama i često štrajkaju kada ribolovci pronađu klupe na odgovarajućoj dubini.

Pike, pastrve i druge vrste su također vrlo popularne i obično su uhvaćeni pomoću ribolovne opreme za ribolov koji ribari više od svojih rupa.

  • Mamac se obično sastoji od minnows, naočala, larva, miševa i drugih. Neke vrste obično najbolje funkcioniraju za različite vrste, kao što su minnows za ciljanje grgeča, bluegill i drugih vrsta s velikim usnama. Kao i uvijek, važno je osigurati da su ciljane ribe u sezoni i mogu se loviti.