Idite na klizanje na otvorenom tijekom zimskih mjeseci može biti uzbudljivo i zabavno, ali nosi neke opasnosti. Slijedite ove 5 savjeta koji će vam omogućiti sigurno klizanje. Hab 1. Oblačenje toplo

Ako niste pravilno odjevene za klizanje na otvorenom, možete riskirati hipotermiju.

Nosite nekoliko slojeva odjeće kako biste se zaštitili od hladnoće i držali se toplo udobno. Postoji još jedan način da smanjite rizik od hipotermije: Izbjegavajte odjeću od pamuka, jer pamuk omogućuje da vaše tijelo evakuira toplinu. Čovjek 2. Jedi puno.

  • Klizanje zahtijeva puno energije. Kako biste bili sigurni da ga ne propustite, jesti srdačan obrok kvalitete.
  • Nemojte zaboraviti uključiti složene ugljikohidratne hrane u svoj obrok prije vašeg klizanja, kao što su tjestenina i quinoa. Dodajte svježe voće, mršav protein i povrće: jabuke, banane, piletinu, puretinu, brokule i špinat.
Te namirnice također mogu pomoći da povećate svoju energiju i pomoći vam da se izbjegavate umoriti kada klizite na otvorenom.

3. Saznajte kako pasti

  • Klizanje na ledu i pada idu ruku pod ruku. Budući da je pada neizbježna, naučiti da ćete pravilno sletjeti na led može smanjiti rizik od teških ozljeda. Da biste ispravno pali na ledu:
  • Nagnuti naprijed sa svojim rukama ispred vas i proširite ruke i ruke prema ledu kako biste pomogli jastuku jeseni;
Također pokušavajte držati glavu što je moguće viši kada pada da ga spriječite da udari led;

Nakon pada, polako koristite ruke i koljena. Pré 4. Pripremite se treningom

  1. Ako planirate mjesecima unaprijed klizati na otvorenom, tjelovježba vam može pomoći da se pripremite za to.
  2. Noge, prednje i stražnje proreze i čučnjevi su sve vježbe koje vas pripremaju za avanture za klizanje na ledu.
  3. Ove vježbe pomažu u jačanju snage donjeg dijela tijela, pomažući vam da zadržite ravnotežu tijekom klizanja. Restez 5. Ostani hydrated
Važno je održavati dobru hidrataciju prilikom tjelesne aktivnosti kao intenzivne poput klizanja na ledu. To je osobito važno jer svaka tjelesna aktivnost u hladnijim mjesecima uzrokuje da vaše tijelo konzumira više vode kako bi održala odgovarajuću tjelesnu temperaturu.

Da biste izbjegli dehidraciju tijekom klizanja, konzumirajte 8 oz (1 do 2 šalice) vode najmanje 2 sata prije nego počnete na ledu.

  • Kako biste izbjegli dehidraciju, također ograničite potrošnju voćnog soka i izotoničnih napitaka, jer šećer i umjetne tvari u većini ovih vrsta pića mogu ubrzati gubitak tekućine.
  • Imajte na umu ove 5 bitnih sigurnosnih savjeta prije nego što stavite svoje klizaljke na ledeni led na otvorenom i moći ćete zadržati viši stupanj sigurnosti za sebe i za druge.