Jeste li se ikad zapitali što se točno događa kada se dva borca ​​protiv karata sukobljavaju? Ti savjeti pomoći će vam da cijenite ovu borilačku vještinu. Les 1. Katas

Jedan od ključnih elemenata karatea je učenje kako izvesti kata. To je ono što vidite puno u demonstraciji ove borilačke vještine.

Karate učenici nauče kanalizirati vlastitu energiju ili energiju svog protivnika kako bi omogućili najmoćniji udarac.

  • Katas koristi ovaj princip u nizu borbenih pokreta koji se mogu činiti vrlo ratni.
  • Cilj treninga kata je koncentrirati što je više moguće energije u svakom pogotku na najslabijem dijelu tijela protivnika. Učinkovita metak može učiniti svu razliku.
  • Ova tehnika omogućuje mali karate svrgnuti protivničkog igrača mnogo veće
  • U suvremenom karateu, međutim, fokus je više na disciplinu, samokontrolu, fitness i povjerenja na sebe obrana, iako većina kretanja vidite iz njega. Les 2. Štrajkovi
  • U karatu biste trebali znati da je važna stvar ne samo moć štrajka nego i mjesto gdje se namjeravate.
Da bi štrajk imao najveći mogući utjecaj, karatekas i studenti usredotočuju se na najmanju moguću površinu. Primjer koji vjerojatno dobro znate je karate udar s oštrinom ruke.

Karatekas također naglašava važnost pratećeg udara nakon trenutka kontakta. Ako ste vidjeli spektakularne izvedbe pločica ili ploče koja se prekida samo jednim pogodak, već znate kako je to.

  • Nećete vidjeti udarce tijekom demonstracije karate jer su karateke naučili odoljeti napadanju na ovaj način. Zapamtite: sve se vrti oko samokontrole. 3. Energija
  • Iako Karate je borilačka vještina koja se sastoji od pokreta i nevjerojatna i graciozan sekvenci combative, dobro Karate demonstracija je pun snage tekućine i to je ono što ga čini tako zanimljivo i zabavno za gledati ,
Kada gledate karate demonstracije, gledate dva protivnika koristeći svoju energiju i osobu s kojom se bore. Oni blokiraju energiju i koriste ga za neravnotežu protivnika.

Karatekas razvija ovu razinu vještina kroz godine i godine slobodnog treninga, tijekom kojih se bore, ali izbjegavaju uspostavljanje kontakta.

  • Razumijevanje karatea
  • Poznavanje ključnih elemenata katasa, štrajkova i energije u borilačkoj vještini karata pomoći će vam da razumijete ovaj fascinantni sport.