Vježba je važan dio vašeg zdravlja. Ovdje su neke dobre vježbe gornjeg dijela tijela koje vam mogu pomoći da ostanete aktivni. Les 1. Zidne pumpe

Ove pumpe su lakše od konvencionalnih pumpi, ali oni rade istu stvar.

Polazeći od stojećeg položaja od oko 30 do 45 cm (12 do 18 inča) od zida, stavite ruke na zid, razmakavajući ih po širini ramena na prsima, s dlanovima ravnim. i prstiju koji pokazuju prema stropu.

 1. Polako spustite bradu prema zidu. Lagano pritisnite i pomaknite se od zida i vratite se u početni položaj.
 2. Savjeti

Kada se približite zidu, zadržite laktove na stranama.

 • Bolje će raditi na mišićima prsnog koša nego držanje laktova blizu tijela, što pomiče teret prema mišićima tricepsa.
 • Ako osjećate bol u rukama ili zglobovima, pokušajte premjestiti ruke dalje ili bliže zidu. Dou 2. Dvostruke šipke na stolici
 • Ovo je vježba koja vas ohrabruje da radite svoje mišiće točno onako kako ih upotrebljavate za svoje svakodnevne aktivnosti.
Sjednite u čvrstu stolicu, sa svojim leđima ravno i noge ravne na podu, o širini bokova. Stavite ruke na naslone za ruke, uglavnom poravnate s prednjim dijelom tijela.

Koristeći svoje ruke uglavnom, ali pomažući svojim nogama, gurnite da biste izašli iz stolice i potpuno se smjestili dok opuštaš stolicu kad ustaješ.

 1. Sjednite natrag na stolac, stavljajući ruke na naslone za ruke, polako natrag dolje, i pomoću mišića ruke vratiti na početnu poziciju.
 2. Da biste malo promijenili, nastavite držati nasloni za ruke dok se ruke ne ispune, a zatim polako sjednite na stolici.
 3. 3. Sjedeći bicepsni kovrče

S ovom vježbom za biceps, pakirana kovčezi i teške torbe za kupnju više neće biti problem, a vi ćete imati oblikovane ruke koje više nećete oklijevati izložiti u majici. košulja kratkih rukava.

Sjednite uspravno na prednjoj polovici stolca za naslonjače bez naslona za ruke, noge ravne na podu, s vašim rukama viseći uz vašu stranu.

Lako savijte laktove, držeći ih postavljenim na vašu stranu i podignite ruke na ramena, okrećući dlanove četvrtinu okretaja tako da se okrenu prema ramenima na vrhu pokreta , Lagano se vratite u početni položaj.

 • Savjeti
 • Ako ova vježba postane previše lagana, pokušajte to učiniti dok držite lagane tegove.

Započnite s utezima od 450 g ili 1 kg (jedan ili dva kilograma).

 • Važno je napomenuti da se trebate posavjetovati sa svojim liječnikom prije početka bilo kojeg programa vježbanja.