Od donjeg rublja do kaciga do klizača i stražara, sva oprema za hokej mora biti dobro održavana.

Bez obzira je li riječ o uklanjanju mirisa ili dugotrajnoj održavanju opreme, preporuča se brinuti se o tome. Evo preporuka hokejaških profesionalaca.

Čarape, donje rublje i pulover

Oprati ih nakon svakog dijela i po potrebi u hladnoj ili mlakoj vodi. Imajte na umu da je najbolje ne staviti čarape i džemper u sušilicu.

Athletic support

Nakon svake igre, atletska podrška treba biti osušena na otvorenom. Zatim, redovito uklonite ljusku i prati potporu stroju.

Čuvari lakta, maćeha i hlače

Za čišćenje zaštitnika, četkom ih sapunom. Za hlače hlače, prije čišćenja uklonite jastučić. I, naravno, osušimo sve na otvorenom nakon svake igre.

Epaulets

Samo ih osušite nakon stranaka. Međutim, morate osigurati da su u dobrom stanju, da nema pukotina ili suza, te da su pričvršćivači i zakovice na mjestu.

Rukavice

Uvijek prljavštine za sušenje nakon upotrebe, ali nemojte koristiti izvor topline. Pazite da ne vlažite rukavice (osobito dlan) kako ne bi oštetili. Popravite ih čim budu oštećeni.

Kaciga

Kao i za sve ostalo, ne ustručavajte se sušiti nakon svake uporabe. Nemojte mijenjati kacigu da biste zadovoljili standarde sigurnosti kanadskog standarda (CSA). Čim kaciga bude napuknuta ili oštećena, mora se zamijeniti.

Klizaljke

Obrišite noževe dobro prije sušenja kako biste spriječili hrđu, a zatim uvijek koristite štitnike s oštricama. Osim toga, potrebno je osušiti unutrašnjost klizača dok ostavlja jezik dobro. Ako imate uklonjivu potplatu, uklonite ih.

Što se tiče oštrenja oštrica, sve ovisi o učestalosti uporabe jastučića. Ako, primjerice, upotrebljavate klizaljke više od tri puta tjedno, preporuča se tjedno oštrenje. Također provjerite jesu li lopatice ravne i sigurne.

Štap

Samo izbjegavajte ostaviti ga blizu izvora topline.

Vratareve gaćice

Osušite ih na otvorenom i postavite ih uspravno tako da se ne deformiraju. Kao i kod stupova i rukavica, ne ostavljajte ih blizu izvora topline.

Neki savjeti
  • Kako bismo vam pomogli, možete dobiti podršku koja je posebno dizajnirana da objesi opremu za hokej.
  • Stavite soda za pečenje u vrećicu hokeja kako biste smanjili mirise.
  • Imajte svu opremu za hokej čistiti jednom ili dvaput godišnje u specijaliziranoj tvrtki kako biste pravilno uklonili sve bakterije i mirise koji ih prate.