Mislite ugriza životinje je nešto što se događa drugima, zar ne? Ovi savjeti vam govore kako se nositi s situacijom ugriza.

9 načina da se izbjegne ugriza

Prije svega, učinite sve što možete kako bi se izbjeglo ugriza. Kod pasa, primjerice, čak i životinja koju poznajete godinama možete napasti ako se osjećate ugroženim. Ovih devet načina izbjegavanja ugriza pomoći će vam.

 1. Nemojte pristupiti psu kojeg ne znate, osim ako vlasnik nije u blizini. Uđite u kuću gdje pas živi samo ako je prisutan netko tko može kontrolirati.
 2. Zapamtite, pas je više vjerojatno da će ugristi kad u boli, ili glad, ili je uplašen ili uzbuđen.
 3. Podučite svoju djecu da se odmaknu od bilo kojeg psa ili mačke koja je bolesna ili prestrašena.
 4. Nemojte ostavljati djecu sama sa životinjom - čak i prijateljskom životinjom. Djeca možda znaju da je to samo za zabavu su povući rep životinje, životinja ne zna i može uzvratiti.
 5. Ako naiđete na par koji se bori ili prijateljima, ne skočiti na njega pokušati ih razdvojiti. Ako ih zaista želite da se zaustavi, koristite dugu štapić ili ih pospite vrtnom crijevom.
 6. Nemojte pokušati hraniti divlja životinja u ruci, bez obzira koliko se čini pitomi
 7. Ako vidite životinja ponaša čudno - titranje ili noćne na dnevnom svjetlu - držati se podalje jer može biti da ima bjesnoću. Nazovite lokalnog časnika za kontrolu životinja što je prije moguće.
 8. Ako vas neprijateljska životinja napada, ne gledajte u oči. Životinje to uzimaju kao prijetnju i mogu reagirati. Šuti.
 9. 3 načina da se brinete o žrtvi bite
Vi ili voljena osoba je ugriza. Svaka vrsta ugriza zahtijeva različitu skrb.

Ako ugriz ne iscuri puno, operite je najmanje pet minuta s blagim sapunom i tekućom vodom. Pokrijte velikom zavojom.

 1. Ako je ugriz krvarenje puno i nije čini se da žele da se zaustavi, ne pokušavajte ga očistiti. Prvo što treba učiniti jest podići ranu tako da je veća od srca žrtve. Time se smanjuje pritisak i usporava krvarenje.
 2. Ako imate ranjivu ranu u rukama, lagano pritisnite rubove da ih drže zajedno. Pokrijte ranu s nekoliko slojeva zavoja (po mogućnosti sterilnim zavojima) i pritisnite čvrsto s jedne strane. Nemojte paničariti ako prolazi krv. Ostavite ga i nanesite još jedan sloj odijela i nastavite pritiskati. Držite ga dok ne vidite liječnika ili zaustavite krvarenje.
 3. Kako zadržati udaljenost od bijesa
bjesnoća se prenosi ugriza pasa i necijepljenih pasa i onih divljih životinja kao što su tvorovima, rakuna, palicama i lisicama.

Ako ste napadnuti od životinja i da ne znam da li je on imao cijepljenje protiv bjesnoće kontrole, obratite se policiji ili Humane Society.

 • Ako se ovaj virus kroz ugriza, ne postoji lijek jednom simptomi, ali ako se cijepiti u roku od 48 sati, ova ružna bolest se gotovo uvijek mogu suprotstavlja.
 • Ako živite u području gdje bjesnoće je zajednička, pitati o redovnim cjepivima.
 • Pripremite se protiv ugriza
Imajte na umu ove savjete i znajte kako se nositi sa životinjskim situacijama kako bi ostali sigurni, kao i vaša obitelj.