Hanukkah je praznik koji daje priliku da dijeli obrok sa svima koje volimo. Ova jela, jednostavna ali simbolična, sigurno će biti veliki uspjeh na vašoj Chanukah partyju.

Jednostavna i tradicionalna jela

Hanukkah je praznik koji daje priliku da podijelite smislen obrok sa svima koje volimo.

  • Jedan od najboljih načina za proslavu ovog odmora je priprema jela koja se tiču ​​obroka, uključujući omiljene poput palačinki i grudi krumpira.
  • Ako organizirate svoju prvu Chanukah party, ne morate se brinuti: najjednostavnije je pravilo poslužiti jela jednostavnijom i tradicionalnom što je više moguće.

Sljedeća hrana je savršena za izbornik stranke Chanukah i osvojit će odobrenje svih vaših gostiju.

1. Palačinke od krumpira (latkes i levivot)

Ovo je ime palačinki krumpira u jidišu i hebrejskom. Festival Chanukah slavi vrijednost dana ulja za svjetiljke koja je izgorjela osam dana, a palačinke od krumpira su naročito ukusni način plaćanja poreza.

  • Patiti su relativno lagani za pripremu ribanog ili pire krumpira, brašna, jaja, sode bikarbone i soli.
  • To je pravi slani tretman koji se može uživati ​​uz komotni i kiselo vrhnje.
2. Sirasti palačinke

Sir je prisutan u mnogim židovskim blagdanima zbog Judithove priče.

  • Prema priči, selu Judith opsjeda babilonska vojska. Jednostavno naoružan košaricom vina i sira, Judith je otišao posjetiti neprijateljske generalice Holofernes.
  • Donirala je sir, koji je bio prilično slan, i uspio opljačkati generale s vinom. Kad je izgubio svijest, uzela je život i vratila se u svoje selo. Njihov vođa mrtav, Babilonci su se povukli i selo je spašeno.

U čast Judith, židovska kućanstva često poslužuju palačinke od sira, tanke palačinke punjene mekim sirom. Lako se pripremaju i mogu se poslužiti običnom, ili ukrašenom voćnim kompotom.

3. jidišna grudi

Prije mnogo stoljeća, židovske obitelji u istočnoj Europi nisu bile vrlo bogate. Zbog siromaštva, mogli su priuštiti samo najteže dijelove, osobito prsa.

  • S vremenom su židovske obitelji naučile da usporavaju grudi za brašno nekoliko sati kako bi najjače mišiće bile nježne i nježne.
  • Ovaj komad govedine još je uvijek vrlo često jeden u židovskim domovima, osobito na blagdanima.
  • Za neiskusne, ali određene domaćine, dojka se može pripremiti jednostavno začinom, vinom i vodom. Pokrijte meso i brašno na 163 stupnja Celzijusa dok ne natječete.

Vaši židovski prijatelji ili ne će okusiti ta tradicionalna jela s užitkom dok slušate njihovu priču.