Sushi je postao vrlo popularan izvan Japana, ali budite oprezni prilikom odabira sushi i pobrinite se da se može jesti sigurno zdravlja. Evo kako u potpunosti uživati ​​u ovom ukusnom japanskom hranom sigurno.

Što učiniti kada želite jesti sushi
  1. Odaberite popularne sushi restorane. Trebali biste zaštititi samo ugledne ribolovce i restorane s čestim prometom zaliha.
  2. Pitajte kuhara koliko dugo je riba zamrznuta. Health Canada savjetuje, a neke pokrajine imaju pravo zahtijevati da se sva sushi riba smrzne najmanje 72 sata (na -20 ° C do -35 ° C / -4 ° F). i -31 ° F) za ubijanje parazita. Ako kuhar odgovori da "Riba nikada nije bila zamrznuta i svježa" idite na drugu ribarnicu ili restoran.
  3. Pitajte vođu ako prakticira "mirago". Mirage omogućava otkrivanje prisutnosti crva u ribi tako da je drži na svijećama. Ako vam kuhar gleda s velikim očima, onda i pobjegnite.
  4. Pogledajte ako kuhar nosi rukavice za obradu riže i ribe. Najpouzdaniji je.
  5. Provjerite je li riba svježa. Mora biti svijetla i šarena, s dubokim purpijama i crvenima. Što je svijetlija boja, to bolje.
  6. Koristite wasabi i dodajte ocat na rižu. Istraživanja su pokazala da može ubiti bakterije na sushi i smanjiti rizik od trovanja hranom.

Smetnje sushi su dobre za vaše zdravlje. Ova hrana je puna proteina i omega-3, dobre masne kiseline. Ali budite oprezni i slijedite ove savjete kako biste pronašli mjesto koje služi sushi dobre kvalitete i bez rizika za zdravlje.