Vlakno štiti vas od bolesti srca, raka i probavnih problema. Ovisno o vrsti vlakana, oni pomažu u snižavanju kolesterola, kontroli težine i reguliranju šećera u krvi. Prosječni kanadski troši previše malo. Isprobajte ove šest savjeta kako biste potrošili više. Gard 1. Držite staklenku snack hrane u automobilu i uredu za rupe.

Izmiješajte kikiriki, žitarice visokih vlakana kao što su All-Bran i neki grožđice prekrivene čokoladom. Dajte si šaku za slatko, ali visoko vlakno snack. Passez 2. Prijeđite na krekere cijelog zrna.

Nikada niste pomislili da mali krekeri mogu napraviti razliku, ali srednje veličine cjelovite žitarice sadrže 500 miligrama vlakana.

Deset krekera vam daje pet grama vlakana. Zato idući put pokušajte širiti maslac od kikirikija na krekere od cjelovitog zrna umjesto kruha. 3. Dodajte suhe grah na sljedeću salatu. Dodavanje suhog graha ili drugog povrća izvrstan je način obogaćivanja prehrane od vlakana.
  • 4. Svaki tjedan pokušajte "egzotično" zrno.
  • Kako o amaranth, bulgur ili pšenične kernele?
Većina se lako pripremiti kao riža i bogata vlaknima i okusom.

Pomiješajte nekoliko mrkve i brokule na pari, dodati maslinovo ulje i malo parmezan ili feta sir, baciti možda konzervu tune ili 50 grama (dvije unci) od piletine komadu oko i imate večeru.

Ili poslužite kao pomoćno jelo s piletinom ili ribom. Provjerite jesu li sve žitarice koje pokušavate jesti zrna.
  • 5. Jednom tjedno, napraviti biser ječam.
  • Ne treba namočiti prije kuhanja za ovu bočnu posudu. Pripravak od 3,5 grama čaja od bijelog ječma sadrži 3,8 grama vlakana.
  • 6. Uvesti zobene pahuljice.
  • Koristite zobenu kašu umjesto krušnih mrvica u mesne okruglice, posuti na vrh složenaca i sladoleda, koristite ga u kolačiće i muffins, i dodati na kruh i kolači kuća.