Ako mislite da imate alergiju na hranu, voditi dnevnik će biti važan alat koji će vam pomoći odrediti točno podrijetlo. Čuvanje hrane dnevnik nije jednostavno ograničena na snimanje ono što jesti onda vidjeti kako i što bi trebao izgledati rezultat.

Što bi trebalo sadržavati moj dnevnik?

dnevnik prehrane ne samo da treba utvrditi što jedete, nego i ono što osjeća nakon jela, moguće reakcije i bilo koji lijek ste možda uzeli. Ako patite od alergija na hranu, model s vremenom pojaviti tijekom vremena, pokazujući korelacije između uzimanja određene hrane i reakcija navedenog u svoj dnevnik.

Koliko dugo moram zadržati svoj dnevnik?

Treba pokrivati ​​razdoblje od najmanje mjesec dana kako bi bili sigurni da sadrži dovoljno informacija izvući zaključke.

Kako bih trebao protumačiti?

Tumačenje dnevnik hrane nije uvijek lako jer mi imaju tendenciju da jedu pomiješan hranu. Stoga je teško odrediti tko je izazvao reakciju.

  • Preporuča se koristiti smartphone aplikaciju umjesto novina na papiru, gdje god je to moguće.

Zahtjev će biti odgovoran za praćenje i analizu podataka kako bi Vas obavijestio o tome što je uzrok vaše reakcije. Nakon toga možete komunicirati te informacije na svom liječniku, koji ih mogu koristiti kako bi se utvrdilo alergije koje trebaju biti prikazan. Ako nemate pametni telefon, vaš liječnik vam može pomoći da analizirati svoj dnevnik papir.

Imam li prilagoditi moju prehranu?

U slučaju teškog neposredne reakcije kao što anafilaksije, posavjetujte se o hitnom liječnika, jer vaš život ovisi o tome. Vi očito treba izbjegavati daljnje izlaganje hrane, koja je, po Vašem mišljenju, je uzrokovao anafilaksije. Međutim, većina alergijskih reakcija nije tako teška kao ova. U prisustvu blage reakcije kao što su crvenilo, najbolje je ne odmah ukloniti hranu koju smatrate uzrokuje reakciju. Vaš dnevnik hrane treba podatke o nekoliko izloženosti kako bi pružio točne zaključke. Držite dijetu tijekom dnevnika prije uklanjanja hrane za koju vjeruje da su alergeni.

Što učiniti sljedeće?

Nakon uzimanja hrane dnevnik za mjesec dana, možete konzultirati svog liječnika za obavljanje patch testova na koje se sumnja alergena ili pokušati ukloniti sami alergene prepoznati po svom radu jedan po jedan kako bi provjerili kako se osjećate njihovu odsutnost od vaše prehrane. Ako ponovno uvođenje hrane koju su prethodno uklonjene uzrokuje ponavljanje simptoma, istaknuo alergen ili netrpeljivosti.