Priprema vlastitih biljnih lijekova je nagrađivanje i vrlo jednostavna. Za najbolje rezultate jednostavno slijedite upute korak po korak. U ovoj perspektivi, sljedeća 4 savjeta i recepti će vam biti od velike pomoći. Princip 1. Opća načela

Sirupi su guste, slatke tekućine s omekšavajućim svojstvima, uglavnom se koriste za mirno kašljanje i ublažavanje upala grla. Marshmallow, licorice, majčina dušica i bijela huna često dolaze u njihov sastav. Obično se daju oralno (unutarnja ruta).
 • Kompresija i poultices su za vanjsku uporabu.
 • Neki aktivni sastojci biljaka su vrlo topivi u vodi, dok drugi zahtijevaju energetski postupak ekstrakcije, na temelju alkohola. Les 2. Kreme
 • Biljne kreme služe za ublažavanje svrbeža, opekotina od sunca i iritacije, opuštanje mišića, liječenje rana i liječenje infekcija.
Da biste napravili vlastitu krema za njegu, dobili temeljnu kremu, neizrečenu i ne-masnu (primjerice, vitamin E). Dodajte malu boju, boju jednog dijela na 10 dijelova krema ili eterično ulje, jedan do dva posto težine osnovne krema. Pomiješajte dok se krema ne postigne homogeno (neka eterična ulja ne daju se lokalnoj uporabi, savjetuju ako su u nedoumici).
 • Domaće kreme ne traju jako dugo, pripremaju ih u malim količinama i brzo ih koriste. Za produžiti život dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili sadržaj nekih kapsula vitamina E. Les 3. Kompresija
 • Oblog je tkanina natopljena infuzijom (ili razrijeđenom bojom) da se primjenjujemo na koži. Obloge se koriste za ublažavanje glavobolja i bolova, dezinficiranje rana i ublažavanje zamora. Obnovite jastučić svake uporabe.
 • Pripremite jaku infuziju suhe biljke s 10 ili 15 grama (2 ili 3 žličice) sušene biljke na 250 ml (1 šalicu) vode.
Pokrijte i pustite da se strmo od 10 do 15 minuta.

Izvadite poklopac i pustite da se ohladi na ugodnu temperaturu.

 • Potopite infuzijsku pranje i iscijedite.
 • Koristite:
 • nanesite na zahvaćeni dio. Kako se kompresija suši, potopiti i ponovo nanositi. Les 4. Poultices
 • A poultice je priprema svježih biljaka primijenjenih na kožu. Obično se koristi za liječenje poremećaja mišića ili kostiju (sojevi, uganuća i prijelomi), ili izvlačenje nečega iz kože (na primjer, uklanjanje škriljca ili sazrijevanja kuhanja).
 • Nasjeckajte svježu biljku u dovoljnoj količini da biste pokrili bolan dio. Stavite u posudu i pire s mješalicom, dodavajući vodu ako je potrebno.Stavite pripremu na presavijeni stamen. Širite je s lopaticom ili stražnjom žlicom kako biste rasporedili tanki sloj na površini koja odgovara zahvaćenom dijelu.
Učvrstite ulje na zahvaćeno područje kako biste spriječili da se vješalica prianja na kožu.

Nanesite pletivo pokrivajući tkaninu s plastičnom folijom kako bi ga držali na mjestu. Ako je potrebno, pokrijte ga s trakom.

 1. Upotreba:
 2. obnoviti topao oblog nakon nekoliko sati ili, u mjeri u kojoj je to moguće, ostavite ga na mjestu preko noći.
 3. Bilo sirupi, kreme, oblozi ili oblozi, naći ćete sve prednosti biljaka Zahvaljujući tim prirodnim lijekovima koje ste napravili sami!