Što jedemo ili nemamo velik utjecaj na naše zdravlje očiju. Evo nekih objašnjenja da biste vidjeli jasnije!

Znati prepoznati svoje saveznike

Kako bi prehrana i vizualno zdravlje idili ruku pod ruku, morate sjediti oko glave kad sjednete jesti. Ovdje je popis hrane jesti u izobilju, a ponekad jer su bogate vitaminima A, C i E, a ponekad jer su pune antioksidansa koji mogu zaštititi vid: Mrkva

  • kivija Naranče
  • suhe marelice
  • rajčica zeleno lisnato povrće Bundeva
  • mahune Orašasti plodovi i sjemenke mliječni
jedu riblja jaja, ionako

Neka oka njegova potrošnja ribe je također dobra stvar kada želite iskoristiti doprinos prehrane vizualnom zdravlju. Zapravo, omega-3 masne kiseline pronađene u lososu, haringu, srdele i skuša, među ostalima, su dobre za viziju.

nedavna studija prijavila CNIB (CNIB) otkriva da stariji ljudi koji jedu ribu barem dva puta tjedno imaju dvaput manju vjerojatnost za razvoj makularne degeneracije (AMD ) od onih koji konzumiraju manje od jednom tjedno. AMD je vodeći uzrok gubitka vida kod Kanađana nakon 50. godine života.

Sakrij zasićene masnoće koje ne možete vidjeti

Na drugom kraju spektra, postoje vrste hrane treba izbjegavati što je više moguće kako bi se pozitivni vid zdravstvene prehrane. To je slučaj zasićenih masti, koji imaju tendenciju da začepljuju krvne žile, osim što ometaju dobar protok krvi u oči. Trans masti također moraju biti zabranjene.

Učinite oči mekom ... ali ne slatke

Slično tome, hrana bogata šećerom pogoduje početku dijabetesa tipa II. Kao što CNIB ističe, dijabetička retinopatija je vrlo ozbiljna komplikacija dijabetesa koja može dovesti do gubitka vida, pa čak i sljepila. Zato je bolje da potražite negdje drugdje, tako da ne budete u iskušenju gurmanskih slastica, bezalkoholnih pića i drugih namirnica sa šećerom.

Neka Kanada Vodič hranu na oku

Ako ne znate gdje započeti svoju prehranu poboljšava vizualni zdravlje, neka Vodič Hrana vam pokazati na način da ide, koji se fokusira na raznolikosti i čini dobar dio voća, povrća, ribe, mliječnih proizvoda, oraha i sjemena, itd. Vidjet ćete, dobre navike će se uzeti ... u tren oka!