dijabetes Ovdje su neki čimbenici uzeti u obzir, ako je potrebno usvojiti zdrave prehrane za upravljanje tipa 2 dijabetesa

Ako ste s dijabetesom tipa 2 ili ako je razina šećera u krvi te stvara rizik od razvoja dijagnoza vjerojatno ste preporučeni da promijenite svoju prehranu. Trebat će vam strategija, promijeniti i ono što jedete i kako se osjećate o ovoj hrani. Ovdje su neki faktori uzeti u obzir, ako je potrebno usvojiti zdrave prehrane za upravljanje dijabetes tipa 2

usvojiti dugoročni pristup

se drastične promjene preko noći ne može trajati, tako promijeniti svoje male navike mali. Dodajte jednu ili dvije zdrave hrane na svoju prehranu svaki tjedan i oslonite se na te izbore.

Napravite inkrementalne promjene

Kada koristite, pokušajte uzeti manji dio nego obično. Umjesto da jedete pola kilograma salata od krumpira, probajte četvrtinu funte. Umjesto dvije žlice pire krumpira, ograničite se na jedan.

Planite svoje obroke i zalogaje

Jedite istu količinu hrane u isto vrijeme svaki dan i napravite neke iznimke u posebnim prilikama. Kad odete u restoran kasno navečer, svakako jesti lagani obrok, kao što je komad voća i mala količina oraha.

Jedite zdravu hranu najprije

U restoranu uvijek počnite s salatom. Ako možete, pričekajte dok gotovo ne završite salatu prije nego naručite glavno jelo. Prvo jeli salatu smirite svoju želju da odaberete jelo s visokim sadržajem kalorija.

Uživajte u hrani koju stvarno volite

Uživajte u dobrom odrezu tako što ćete ga rezati u male komadiće i polako ga žvakati. Uzmite si vremena i nećete biti dosadni uobičajenim nuspojavama koje uzrokuju stvarne štete, poput prženih krumpirića.

uvijek imate zdrave zalogaje na dohvat ruke

orasi i kruh pšenice su savršeni zdravi izbor za grickanje. Dosta su ti da smirite glad.

Nemojte kupovati junk hranu u velikim količinama

Umjesto kupnje 2 litre spremnika sladoleda, kupite jednu malu čašu. Odlučite se za pojedinačno omotane konusne šankove ili barove ako ste sigurni da se možete oduprijeti zahtjevu da jedete više od jednog. To će vas koštati više i to je cilj. Bingeing na junk hrane trebao bi biti skup i neugodan.

Sve to zahtijeva neku svijest, ali to će vam pomoći da se pridržavate plana. Ako ne uspijete, ne brinite. Vratite se svojim dobrim navikama gdje ste ih ostavili i ovaj put ih poštujte!