Život s kroničnom boli je komplicirano i potpisati ugovor o skrbi osigurava da je pacijent u skladu s programom za obradu i da je učinkovita. Ako imate pitanja, obratite se svom liječniku.

ugovor skrb u 12 točaka protiv bolova

dokumentu evoluciju svoje boli, lijekovi vam uzeti, tretmani vam pokušati učinkovitost pruža vrijedne informacije sa svojim liječnikom, a može čak i pomoći da se nosi s boli kronični na emocionalnoj razini.

 • Ako se obeshrabrite, možete prebaciti svoj dnevnik bolova kako bi se podsjetio da postoje dobri dani i da radite sve što je u vašoj moći da se osjećate bolje.
 • Naći ćete da ste uvijek uspjeli prevladati nedaće i da će bol nestati sljedeći dan, sljedeći tjedan ili sljedeći mjesec.

Jeste li spremni za stvarno borbu protiv boli? Potpisivanje kontakta za njegu sjajan je način koji će vam pomoći da bolje upravljate boli, radite sa svojim liječnikom i pružite brigu koju zaslužujete.

 • Fotokopirati potpisani ugovor i postaviti ga jasno kako bi se podsjetio na vašu svakodnevnu obvezu.

Evo primjera ugovora o skrbi:

Prepoznajem da moram ublažiti moju bol i da ga zaslužujem. Za sada, ja sam predan poduzimanje potrebnih mjera za kontrolu boli zbog _______________________________ tako da mogu:

1) ____________________________________________________

2) ____________________________________________________

3) ____________________________________________________.

 1. Zamolim liječnike i druge zdravstvene djelatnike da me pitaju o mojoj boli i daju mi ​​odgovarajuće tretmane.
 2. Obećavam da ću biti aktivni partner i pomoći im da mi pomognu. Naučit ću o upravljanju bolovima uz pomoć svog liječnika kao i mene.
 3. Ja ću se pripremiti za sastanke s mojim liječnikom sastavljajući popis pitanja i napomenuvši pojedinosti o mojoj boli, uključujući i kada ga osjećam i ono što čini da ga pokreće.
 4. Prepoznajem da ako liječnikov pristup ne odgovara meni, ako ne vrati moje pozive ili se ne čini zainteresiranima da mi pomaže u upravljanju boli, naći ću novog liječnika , ili čak stručnjaka. Znam da upravljanje bolovima često zahtijeva više pristupa, često istodobno, i da ti pristupi uključuju mnoge stvari koje mogu učiniti kod kuće.
 5. Ja sam spreman poduzeti konkretne korake da: uživam u još ugodniji san; učiniti vježbe pogodne za moje stanje; izbjegavajte elemente koji uzrokuju bol; i usvojiti pozitivan stav, čak i na dane kada postoji više boli.
 6. Slažem se konzultirati i druge stručnjake u uz moj liječnik da mi pomogne postići svoj cilj ublažavanje boli, uključujući i psihoterapeut, terapeut, maser ili acupuncturist.
 7. Priznajem da me bol emocionalno osvaja, što me čini napetima i utječe na moj moral.
 8. Odlučan sam smanjiti stres prakticiranjem dubokog disanja i vizualizacije, slušanjem glazbe koja mi se sviđa ili uzimajući vruće kupke.
 9. Ako sam depresivan, reći ću svom liječniku.
 10. Zavjetam se izgraditi mrežu za podršku oko mene.
 11. Ja ću biti upozoriti moju obitelj i prijatelje o mojoj boli i objasniti što se radi kako bismo bolje upravljali i promijenili u mom životu.
 12. Pitat ću ih da poštuju i podupiru te promjene. Ja sam predan upravljanju mojim bolovima i poboljšanjem kvalitete života.

Potpis ____________________________________

Datum _________________________________________.