Ako, kao i mnoge žene, pate od PMS, znate kako je to bolno. Da biste smanjili negativne učinke PMS-a, smanjite ili eliminirajte sljedeće 3 proizvode prije vašeg razdoblja.

Što je SPM?

Za mnoge je žene predmenstrualni sindrom (PMS) bolan: razdražljivost, depresija, grčevi, nadutost, cravings, bol u dojkama i glavobolje.

  • U ostalima, poremećaj počinje kada se aktivira menstruacija i manifestira se teškim krvarenjem i grčevima.
  • Za mnoge je ibuprofen pravi blagoslov.
  • Postoje i rješenja za hranu, jer neki pomažu uravnoteženju hormonskih razina, poboljšavaju raspoloženje i sprečavaju zadržavanje vode.

Ovdje su tri hrane i proizvoda kako bi se izbjeglo: 1. Salt

Salt promovira zadržavanje vode, što povećava nadutost i bol u dojkama.

Sol je skrivena u najneočekivanijoj hrani, uključujući one koje se općenito smatraju zdravima, kao što su juhe i konzervirano povrće. Postoje, naravno, pizza i čips, kao i ketchup, umak za roštilj i druge začini.

  • Stoga, čak i ako vam se ne sviđa hrana, možete završiti jedući više natrija nego što ste mislili. Morate pročitati naljepnice proizvoda prije kupnje.
  • Preporučeni dnevni unos je 2.300 miligrama, što je pet grama (jedna žličica). Suc 2. Šećer i masti
  • Šećerna hrana uzrokuje vrhove i šećer u krvi, a time i promjene raspoloženja i energije. Zahvaljujući njihovim vlaknima, svježe voće i suho voće udovoljavaju željama slatkiša bez utjecaja na šećer u krvi.
Što se tiče zasićenih lipida masnog mesa i sira, oni promiču proizvodnju prostaglandina, hormonski sličnih tvari u maternici koji stimuliraju mišiće i mogu uzrokovati grčeve.

Međutim, jer je meso dobar izvor željeza, ako puno krvarica, morate se pobrinuti da zadovolji svoje potrebe jedući kamenice, grah, špinat ili druge izvore željeza.

  • Konačno, visok unos šećera i masnoća obično rezultira prekomjernom tjelesnom težinom, što može pridonijeti menstrualnim poremećajima. Istraživači sa Sveučilišta u Michiganu otkrili su da je kod žena s prekomjernom tjelesnom težinom rizik od produženja boli dvostruko veći od onih slabijih. Kafić 3. Kofein i alkohol
  • Kao stimulans, kofein može uzrokovati anksioznost i raspoloženje, što može samo pogoršati menstrualne simptome.
  • Što se tiče alkohola, to povećava trajanje i intenzitet grčeva.
Jesu li vaši predmenstrualni sindromi čineći vaš život teško? Dramatično smanjite svoju sol, šećer, masnoću, kofein i konzumaciju alkohola.