Ako želite kontrolirati šećer u krvi, obratite se hrani koja sadrži bjelančevine i masti. U pravilnom umjeravanju, ta će hrana pomoći da ostanete na vrhu svoje prehrane i šećera u krvi. Slijedeći savjeti pomoći će vam.

proteina Osnove Ovdje je zanimljiva činjenica: dodavanjem proteina u ugljikohidrate obroka smanjuje glikemijski teret (koliko to dodaje u glukozu) stana - uz pretpostavku da jedu istu količinu - jer ćete završiti jede manje ugljikohidrata. Protein također pomaže stabilizirati šećer u krvi. Za razliku od ugljikohidrata, bjelančevine ne povećavaju šećer u krvi.

  • Vaše tijelo ga razgrađuje u aminokiseline koje se koriste kao građevni blok za mišiće, kao i mnoge spojeve poput neurotransmitera, kemijskih glasnika mozga.
  • Zato ćete u preporukama pronaći dio hrane bogate proteinima kao što su riba, piletina, govedina, svinjetina, soja, mlijeko, jaja i sir kao dio stabilizacije šećera u krvi.
  • Pokušajte zamijeniti jednu od tih namirnica za ugljikohidrate kako biste dobili bolju razinu glukoze u krvi.

Protein i zdravlje

preporučuju bjelančevine, međutim, ne sugeriraju prehranu koja se temelji na masnoće slanine, masnoće hamburgera i slično. To su pune zasićenih masnoća i zasićene masti povećavaju otpornost na inzulin, što je loše za razinu šećera u krvi.

Mršav, hrana bogata proteinima, kao što je obrano mlijeko, pileća prsa bez kože daleko su najbolji izbor jer sadrže manje kalorija i manje zasićene masnoće.

  • Ribe i školjke svakako bi trebali biti dio jelovnika jer nisu samo niske zasićenih masnoća, ali i bogate omega-3, srčanom masnom kiselinom.
  • Ako želite vegetarijanske opcije, grah, grašak i leća, svi bogati proteinima, imaju prednost da su bogatije vlaknima
  • činjenice masti
Može vas iznenaditi čuti da mast n nije posve loše. Zapravo, ima puno masti koje su vam dobre. Uzmite u obzir ove činjenice:

Poput proteina, masti ne povisuju šećer u krvi, tako da zamjene ugljikohidrate kao što su pereci sa hrane visoke u masnoće kao što su orašasti plodovi mogu biti izvrstan kompromis.

  • Osim toga, kao i proteini, masti traju duže vrijeme za probavu. Budući da usporavaju brzinu kojom se hrana ispire iz vašeg trbuha, može umiriti glukozni učinak cijelog obroka, iako taj obrok uključuje ugljikohidrate.
  • stavite maslinovo ulje na salatu ili tjesteninu, dodati orahe na svoju rižu, pečene masne ribe za večeru ili koristiti zrelih kriški avokada u sendvič neće magično smanjiti stopu šećer u krvi, ali će vam pomoći.
  • Jednostavni savjeti o glukozi u krvi
Upravljanje razinom glukoze u krvi prolazi kroz znanje o prehrani i planiranju. Ove činjenice o proteinima, masti i njihovom utjecaju na šećer u krvi pomoći će vam da donosite pravu odluku za dobro zdravlje.