Ako želite prestati pušiti, korisno je shvatiti da je zarazna tvar duhan, nikotin, na vas. Kada pušite dim iz cigarete, nikotinsko pražnjenje ulazi u mozak unutar 10 sekundi. To je brže od ulaska gotovo bilo koje druge tvari i pomaže nikotinu da svoje snažno držite. L'1. Utjecaj "dobrog osjećaja" ne traje

Pušenje daje dobar osjećaj jer nikotin stimulira. To može učiniti da se osjećate smirenije, energičnije i mentalno opreznije. Pokretanjem oslobađanja vlastitih kemikalija tijela, nazvanih endorfina, može stimulirati raspoloženje i ukloniti depresiju.
  • Međutim, ti učinci su privremeni. Da biste ih podržavali, trebate redovite doze nikotina, a nakon nekog vremena mozak se prilagođava, smanjujući prirodne razine energije i raspoloženja.
  • Posljedica toga je da trebate pušiti da biste se osjećali "normalno" i kada pokušate prestati pušiti, teško vas napadaju simptomi uklanjanja nikotina, uključujući anksioznost, depresiju, poremećaja koncentracije i umora.
  • Duhanske biljke proizvode nikotin kao kemijsku obranu od insekata koji bi ih mogli jesti. Drugim riječima, nikotin je prirodni insekticid. Dakle, kada pušite, sjetite se da asimilirate toksin koji je, kap po kap, smrtonosniji od strihnin, arsena i otrova dijamanta. Vous 2. Vi ste također u opasnosti ako ne želite
  • Nažalost, ne želeći, čini malo razlika. Nikotin se može apsorbirati kroz membrane koje pokrivaju usta kao i one u plućima. Pouvez 3. Možete li smanjiti potrošnju ili prebaciti na marku s manjom količinom katrana?
Kratak odgovor je ne.

Smanjenje je bolje od ničega, ali sve dok nastavite pušiti, vi ste u opasnosti.

Čak i pušenje samo jednog do pet cigareta dnevno povećava rizik od srčanog udara za 38%. Dima više i vaš rizik povećava se izravno u odnosu na broj cigareta koje pušite.
  • Ako pušite dvije kutije dnevno, rizik se povećava za impresivnih 920%.
  • Niskotemeljne marke imaju slične razine katrana i nikotina kao i ostale marke; glavna razlika između ove dvije vrste nalazi se u filteru.
  • No istraživanja pokazuju da ljudi koji puše cigarete sa niskim tar pušača jače i češće kako bi zadovoljio svoju potrebu za nikotinom.
  • Prema jednoj studiji, pušači niske katran cigareta završiti sisa oko 80% više dima nego pušenje normalne marke i imaju slične razine kemikalija uzrokuju rak u krvi.