Jeste li ikada shvatili da sighrate i zijevate kada ste naglasili? Tako vaše tijelo čini da duboko dišete. Pokrenite program za ublažavanje stresa na temelju ovog instinkt. Resp 1. Duboko udahnite

Namjerni uzdah pomoći će vam da rastopite fizičku napetost i dobijete više kisika u svoj sustav. Evo kako:

sjediti ili stajati s leđa ravno, a ruke uz tijelo ili na vašem krilu, neka zrak iz pluća, kao da ste bili duboko olakšanje što stresan događaj je više (čak i ako je n nije slučaj).

  • Za sada zaboravite na koji način udahnete. Utipajte prirodno i pustite da zrak ponovno izađe.
  • Ponovite 10 puta za ukupno 12 uzdaha. Kada završite, nećete se osjećati kao da uzdišete. Umjesto toga, duboko ćete disati. Faites 2. Izvođenje vježbanja za prsa
  • Kako bi vam škrinja proširila i povećala kapacitet pluća, leži na podu s koljenima savijenim, a noge ravne na podu.
Stavite ruke iza glave i pričvrstite laktove dok ne dodiruju. Dok udisaj, neka laktovi polako padaju na stranu kako bi vam ruke ostale ravne na tlu nakon što su vam pluća ispunjena. Kada izdahnete, podignite laktove.

Ojačajte svoju dijafragmu dajući malo otpor mišića kad dišete. Zamotajte remen oko trbuha, a zatim ležite na podu s koljenima savijenim, a noge ravne na podu. Dok izdahnete, povucite pojas kako biste podnijeli pritisak na abdomen. Udišite, polako otpustite pritisak, ali pazite da pojas bude dovoljno čvrst, tako da je vaša membrana prisiljena gurnuti protiv nje da bi napunila pluća. Alternativa je da pritisnete trbuh rukama. 3. vježbati ventralno disanje

  • Drugi način da se pravilno disati (i "pravilno", mislimo pod vašim trbuhom, a ne na prsima) prakticirajte ovu vježbu s dubokim disanjem. Duboko disanje neizravno opušta napete mišiće signalizirajući vašem mozgu da ste ušli u stanje odmora i mira. Učinite to vježbe svakodnevno ili kada primijetite da vam stres nadmašuje.
  • Pronađite mirno mjesto i udobno sjedite sa svojim leđima ravno prema stražnjem dijelu stolice. Stavite jednu ruku na prsa, a drugu na trbuh, a zatim normalno disati. Pazite na ruku koja najviše potiskuje udisanjem i izdahom. Ako je onaj na prsima, donja područja pluća ne ispunjavaju zrak.
Duboko udahnite kroz nos. Polagano udahnite, tako da ne možete čuti vaše disanje; ako zrak stvara buku, to je zato što previše brzo udahnete. Najprije popunite donje dijelove pluća, tako da dijafragma gura ruku na trbuh prema van. Nastavite disati dok ne napunite gornje dijelove pluća, što će malo podići ruku na prsima.

Držite dah na trenutak i razmišljajte o riječi opuštanje.

  • Udišite polako i prirodno. Nije bitno ako čujete da zrak izlazi. Nastavite usisavati i polagano uzdisati nekoliko minuta.
  • Te vježbe nisu samo jednostavne, već se mogu obavljati i na putu ili na poslu. Ukoliko uključite ove savjete u svoju dnevnu rutinu, dramatično ćete i gotovo sigurno smanjiti dnevni stres.