Odabirom ugradnje superfoods u svoj svakodnevni izbornik, možete poboljšati svoje zdravlje, a jačanje svoje srce.

Superfoods su zvijezde vašeg zdravlja i dobrobiti. Na primjer, ako želite smanjiti krvni tlak, važno je uključiti hranjivu hranu u prehranu.

Idi za ribu

Sardini, losos i skuša izvrsni su izvori omega-3, željezo, kalcij, niacin i selen, antioksidans koji štiti od bolesti srca.

  • Na roštilju ili salatama pronađite nove načine za uključivanje ove ribe u vašu prehranu.
Zaljev zdravlja

Prema nedavnoj studiji, žene koje jedu više od tri porcije borovnica i jagoda svaki tjedan smanjuju rizik od srčanog udara za 32% u usporedbi s onima koji ne uključuju ove voće u prehranu. hrana.

Čast suhim voćem

Nuts su također sjajan način da žene jedu dozu omega-3 i dobrih lipida. Oni su izvrstan dodatak raznim receptima, uključujući salate i pileće jela.

  • Postoji nekoliko vrsta orašastih plodova s ​​različitim prednostima: bademi, pistacije, kikiriki i makadamije, a da ne spominjemo jednostavna oraha, a sve sadrži vitamin E i vlakna.
Voće s "p"

Šljive i šljive su jedan od glavnih izvora vlakana i željeza, a postoje dokazi da dodavanje redovnog posluživanja tih kamenih voća na vašu prehranu smanjuje kolesterol ,

  • Uzmite jedan od tih plodova s ​​vama za užinu ili ih pomiješajte sa svojim omiljenim jogurtom kako biste postigli zdravu, zadovoljavajuću tresti srce.
Piti s umjerenošću

Ako vam dobra čaša crnog vina iskuša vas na kraju dugog dana, ne oklijevajte. Bilo koja vrsta alkohola, čak iu malim količinama, trebala bi smanjiti rizik od bolesti srca, ako ne prelazite čašu ili dva dnevno.

  • Crno vino sadrži polifenol koji mu daje prednost, ali oni koji ne piju vino moći će odabrati grožđe umjesto toga.
Idi zeleno

Zeleno povrće kao što su brokula, kelj i špinat imaju protuupalno i detoksicijsko svojstvo koje ga čini vrijednim dodatkom svakom obroku.

  • Poslužite ih na pari s ribljom jelom, u juhu ili umaku, ili jednostavno sirovo s vinaigrette ili kao umak od povrća.

Strateški dodavanjem tih superfoods na svoju dnevnu prehranu, moći ćete smanjiti krvni tlak i rizik od srčanih bolesti, a istovremeno poboljšati svoje zdravlje i dobrobit. Razmislite o odabiru jedne ili dvije ove hrane kako biste ih ugradili u svoje obroke svaki tjedan kako biste postigli zdravu, ukusnu, zdravu prehranu.