Jutros, osjećate neku nelagodu, ali ipak pokušate dobiti spremnu na posao. Ali sada vaše tijelo je bolno, groznica se diže i neugodan umor počinje vas napadati. Mogu li to biti simptomi gripe koji se polako postavljaju, ali sigurno?

Važno izvješće koje radiš cijeli vikend mora biti na glavnom stolu danas ... ali stvarno si u nevolji. Imate samo jedno pitanje: "Trebam li nazvati posao da kažem da sam bolestan?" Ovdje je da postavite pitanje je odgovoriti na njega. Obavijestite poslodavca

Nemojte igrati heroje. Imajte na umu da odlazak u ured dok ste bolesni neće pomoći nikome - pogotovo jer ćete vjerojatno imati manji povratak nego obično, da ne spominjete da biste mogli zaraziti svoje kolege.

Kad ste bolesni, bolje je nazvati na posao i reći da se nećete vratiti.

  • Posavjetujte se s liječnikom
Kako biste izbjegli krevet nekoliko dana, posavjetujte se s liječnikom kako bi propisao ono što se možete vratiti na noge što je brže moguće.

Dobro je znati da uzimanje antivirusnih lijekova u roku od 48 sati nakon pojave simptoma može pomoći smanjiti rizik od komplikacija, smanjujući simptome i skrativši trajanje stanja.

  • "Uobičajena" gripa obično nestaje u roku od tjedan ili dva. Stoga, ako se simptomi nastave ili pogoršavaju, odmah potražite svog liječnika.

Pijte puno tekućine

Ako imate hladno, preporučujemo vam da pijete vodu, sok i jedite dobru utješnu juhu - i riješite se!

Olakšavanje boli

Apoteka lijekova, kao što su lijekovi protiv bolova, može pomoći ublažiti bol.

Držite virus za sebe

Ne želite zaraziti svoje kolege ili one oko vas.

Pazite da često operite ruke sapunom i vodom.

  • U slučaju kašljanja, pokrijte usta rukom.
  • Također se možete uhvatiti s dobrim sredstvom za dezinfekciju ruke, koju ćete držati na krevetu, ako ste u krevetu.
  • Odmaranje
Nije vrijeme za rad kod kuće ili za obavljanje ovih sitnih kućanskih poslova koje rijetko imate vremena za raditi. Mot Moto je odmor! Ovo će omogućiti vašem tijelu oporavak bolje.

I sljedeći put kada se nađete s prethodnim simptomima virusnog stanja, nećete se zapitati: "Trebam li nazvati posao da kažem da sam bolesna?" Vi ćete se pobrinuti za svoj zdravstveni kapital, kao i za druge.