Ponekad je najbolji lijek za bolove svakodnevno najjednostavniji. Evo nekoliko načina kako boli nestati za najčešće oboljenje.

Bol u leđima
 1. Postoji istina u toj staroj šali: "Doktor, boli me kad to učinim". "Dakle, nemojte to raditi" Drugim riječima, prestanite raditi ono što ste učinili kada je bol započeo.
 2. Nemojte ostati u krevetu tjedan dana. Brojne su studije pokazale da boravak u krevetu ne pomaže i može čak pogoršati stvari. Ako možete, zadržite svoje uobičajene aktivnosti osim ako ne uključuju klupe za vježbanje.
 3. Iako neki liječnici preporučuju uzimanje acetaminofen tablete za bolove u leđima, nije protuupalno i ne može biti jednako učinkovito kao ibuprofen koji može ublažiti upalu koja pridonosi boli , Što prije to uzmete, to će biti učinkovitije i to će vam manje vremena trebati, stoga nemojte čekati da se nagnete ili leže na leđima.
 4. Ako ste ozlijeđeni, vrećica leda na leđima će vas osloboditi. Hladno djeluje ublažavanjem oticanja mišića i grčeva.
 5. Vrlo osnovni pokreti za istezanje i jačanje koji su napravljeni odmah nakon bolova u leđima mogu vam pomoći da se brže vratite dnevnim aktivnostima.
 6. Ako imate groznicu, bol se pogoršava ili se pomiče u nogama ili ako imate poteškoće s uriniranjem, odmah se javite svom liječniku. Ostali znakovi upozorenja uključuju bol koja vas neće ostaviti čak i kada se odmara, ili ako jaka bol ne mogu spavati.
Bolan vrat?
 1. Kako bi ublažili bol i upalu, uzmite 200 do 400 miligrama ibuprofena ili 250 do 500 miligrama naproksen dva puta dnevno; za bol, uzmi 325 do 650 miligrama acetaminofen svakih 4 do 6 sati.
 2. Pakiranje leda u ručnik koji se stavlja na vrat 20 minuta nekoliko puta dnevno, utihnuo bi bol i smanjio upalu. Također možete zamijeniti paket leda s podlogom za grijanje radi mišićnog opuštanja ili vrućeg tuširanja.
 3. Simptomi kao što je utrnulost ili bol koji se pružaju na ramenima, rukama ili nogama su signal za odlazak liječniku ili odlaska u hitnu situaciju. Možda ste oštetili leđnu moždinu. Vi bi također trebali konzultirati liječnika ako primijetite promjene u crijevima i mjehurom navike, što bi moglo ukazivati ​​da je bol u vratu povezana s neurološkim problemom.
Bolesna ramena
 1. Bez obzira na kretanje koje ste radili kada je bol počela, zaustaviti. Izbjegavajte dizanje teških predmeta i otkazati teniski turnir sutra. Općenito, držanje ruku na ramenu ili ispod pomoći će vam da izbjegnete bol. Uzimanje ibuprofena, 200 do 400 miligrama svakih 4 do 6 sati, ili naproksen, 250 do 500 miligrama 2 puta dnevno, može pomoći u ublažavanju boli i upale.
 2. Stavite vrećicu leda umotanu u krpu na bolnu točku 15 minuta, a zatim ga uklonite 15 minuta. Ponovite gestu nekoliko puta. Hladnoću smanjuje oticanje i utiče bol. Za kronične bolesti, vlažna toplina može biti bolji izbor.
 3. Bolovi mišića u leđima, vratu ili ramenu mogu otežati kretanje, ali brza akcija za smanjenje upale može vam pomoći da se lakše vratite svojoj rutini.