Svake godine duhanski duhovi ubijaju tisuće ljudi zbog svoje izravne uloge u stvaranju plaka duž zidova krvnih žila, poremecajuci dostavu kisika srce i uzrokuje povišeni krvni tlak, broj otkucaja srca i konačno rizik od bolesti ili srčanog udara. Evo što trebate znati.

Važnost i poteškoća prestanka pušenja

Dokaz se ne smije napraviti: ako ste pušač, najbolja stvar za zdravlje vašeg srca je prestati što je prije moguće. Prioritet kampanja za sprečavanje bolesti srca je sprječavanje pušenja. Cela Ali to je puno lakše reći nego učiniti.

Osim ako ste sami pušači, ne možete shvatiti kako je teško riješiti kvačila nikotinske ovisnosti.

Činjenice o dimu Ovdje su neke korisne informacije koje bi vas mogle potaknuti prestati zauvijek:

Većina pušača počeo pušiti u adolescenciji, a oni su bili uvjereni u dvije stvari: oni nikada pate od problema zdravlje, i mogli bi se zaustaviti kad bi htjeli. Sada, kao što znamo, ove su dvije izjave lažne. Pojedinci izloženi najmanje četiri ili pet cigareta dnevno nekoliko uzastopnih dana brzo razvijaju ovisnost o nikotinu.

  • Pušenje je jedan od najsofisticiranijih i smrtonosnijih uređaja za uzimanje lijekova u našem svijetu. Pažljivo je dizajniran kako bi se osigurala najbrža apsorpcija nikotina, ali njegova moderna varijanta također sadrži zbunjujuću raznolikost kemikalija (gotovo 5000). Neki od tih proizvoda uzrokuju rak, dok drugi ciljaju na sustave i organe tijela.
  • Za lijek, najbrži je put do cirkulacijskog sustava infiltriranjem kroz pluća. Heroin, kada se ubrizgava u venu, traje 14 do 18 sekundi do mozga. U treptanju oka, nikotina i njegovih 5000 putnika koji se udahnu dimom cigareta nalaze se u vašoj krvi iu srcu, kroz pluća. Kemikalije cigarete se zatim odmah pumpaju u arterijski sustav.
  • Značajan je čin da nikotin traje šest do osam sekundi da dođe do vašeg odredišta. Unos nikotina je još brži ako je "slobodan", tj. Amonijak se dodaje duhanu za alkalizaciju dima.
  • Ironično, cigareta povećava potrebu srca za kisikom dok smanjuje količinu koja je dostupna. To je kao da pritisnete akcelerator dok imate stopalo na kočnici ... i to znamo kako završava!
  • Nikotin je također iritans do srca i može uzrokovati brzo i nepravilan rad srca, što može brzo pokvariti u ono što se zove ventrikularna fibrilacija, potpuno neučinkovit treperenje srčanog mišića ne može pumpati krv. Ovo stanje je jedan od najčešćih uzroka iznenadne smrti. To objašnjava zašto su pušači često žrtve "iznenadne srčane smrti".
  • Ove činjenice trebale bi vam pomoći da razumijete pušenje i opasnosti koje predstavlja za vaše zdravlje.