Jeste li znali da se tijekom Drugog svjetskog rata, spaljeno ružmarina lišća i bobica borovice za borbu protiv mikroba u francuskim bolnicama? Tijekom vremena, prednosti ružmarina nisu odbijene! Ovdje predlažemo neke moguće primjene u biljnoj medicini.

4 prednosti ružmarina

Dijelovi koji se koriste su lišće i cvjetanje završava.

  • Rosemary djeluje kao tonik i stimulans na živce i krvotok. To je kao takav popularan lijek u slučaju umora ili depresije. Ako se može uzeti kao infuzija, često se koristi i za njezino eterično ulje. Dodajte nekoliko kapi u spreju ili razrijedite u malom biljnom ulju i nanesite lokalno na kožu.
  • Rosemary također ima protuupalno i oksidativno svojstvo. Ne samo da potiče pamćenje i koncentraciju, već također može pomoći u sprečavanju napadaja demencije.
  • Razrijeđenu za vanjsku upotrebu, esencijalno ulje ružmarina može se primijeniti za ublažavanje grčeva mišića povezanih s artritisom. Također je poznato da stimulira ponovni rast kose i sprečava ćelavost.
  • Ružmarin je tradicionalni lijek za probavne smetnje: izrađen u infuzije, to može pomoći smanjiti grčeve, nadutost i plinove, kao i simptome kao što su glavobolja ili loše probave masti.
Mađarska voda
  • Proizvedeno od ružmarina, ova je formula bila omiljeni parfem elegantnih ljudi Europe sve do izuma Kölna. Ali to je također postalo lijek za sve, od vrtoglavice do reumatizma, grčeva u trbuhu do glavobolja, probavne smrti i nedostatka apetita.
  • Nejasno je kako je u Mađarskoj izmislena voda. Vjeruje se da je u 14. stoljeću pustinjak povjerio formulu kraljici Isabelle Mađarske, koja je patila od reumatizma u njenim nogama. Zahvaljujući svakodnevnim kupkama, liječi. Također je koristila pripremu kako bi zadržala svoju ljepotu. Kasnije su u formulu dodani timijan, kadulja, mint i mažuran.

U receptu, nekolicina jednak šaku travi u 30 cm (12 inch): (. 18 T)

  • 4.5 L vode rakija ili rakija
  • 1 šaku cvatnje ružmarina šiljaka
  • 1 ručki lavande

mirta ručke bilje cut u štapovima od dva i pol cm (1 palac), te pustiti potopiti u alkoholu za najmanje 2 tjedna prije filtriranja. Konačno, za pravilnu uporabu, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili biljnim terapeutom. Nemojte prekoračiti količine koje se koriste u kuhinji ako ste trudni ili dojite.