Neki se pridržavaju mišljenja liječnika, a neki obično sumnjaju. Medicinska njega zahtijeva da pacijent i liječnik rade zajedno kako bi postigli rezultate. Evo nekih pitanja koja vas mogu pitati.

Je li vaš liječnik redovito kasno?

Liječnici ne mogu uvijek znati koliko će trajati za svakog pacijenta, ali nitko te nije trebao pričekati pola sata ili više bez isprike.

Je li vaš liječnik istražuje nove simptome?

Ako kažete svom liječniku o novoj boli, slijedi li s odgovarajućim pitanjima i testovima?

Odgovara li vaš liječnik vaše prijedloge?

Ako donosite materijal ili ponudite informacije koje ste pronašli drugdje, je li vaš liječnik poštovan u zamjenu?

  • On bi trebao slušati vaše mišljenje o vašem zdravstvenom stanju i držati otvoren um o tome što želite slijediti.
Je li vaš liječnik raspravljao o opcijama?

Nudi li vaš liječnik liječenje bez rasprave? Trebali bi razgovarati s vama nekoliko opcija, uključujući i prednosti i nedostatke svake od njih, što vam omogućuje da zajedno donosite informiranu odluku.

Odlazi li vaš liječnik najmanje 15 minuta?
  • Da li vam liječnik daje vremena za raspravu o novim zabrinutostima i učincima bilo kakvog liječenja? U nekim pokrajinama liječnici su dužni napraviti vrlo kratke obveze od 10 minuta.
  • To je rekao, vaš liječnik trebao vam dati punu pozornost kada ste tamo i trebao bi vam omogućiti da uživate cijelo vrijeme svog imenovanja bez žurbe.
Jeste li spremni nazvati liječničku službu kada imate pitanja?

Možete li nazvati kako bi raspravljali o nuspojavama novog lijeka i / ili dobili novi recept (ili naknadni sastanak)?

Da li vaš liječnik tvrdi da ima ekskluzivan tretman?

Ako je tako, da li vaš liječnik ima statistike i studije kako bi podržao svoje uvjeravanje o svom jedinstvenom tretmanu?

Je li vaš liječnik otvoren za raspravu o korištenju drugih terapija?

Je li iskren o prednostima i nedostacima komplementarne i alternativne medicine? Je li vas spreman uputiti na druge praktičare? Vaš liječnik treba shvatiti da je vaša briga glavni prioritet, čak i ako to znači da vas ne liječi.

Je li vaš liječnik i osoblje korisno u pregovaranju o zahtjevima za osiguranje?

Da li vam liječnik kažete koji su tretmani ili specijalisti pokriveni prije nego što se obratite? Osjećate li se ugodno razgovarati o svom osiguranju i povezanim financijskim potrebama kod svog liječnika?

Ako i dalje imate problema

Nemate boljeg izgovora da se nadmašite svoje nemilosrdne boli. Vrijeme je da zatražite preporuku kad smatrate da ne idete nigdje i / ili kada smatrate da se bol ne liječi ispravno.

Ako vaš liječnik nije upoznat s vašom boli
  • Pitajte svog liječnika ako je liječio slučajeve poput vašeg prije. Također ćete znati da vaš liječnik nije do nule ako preporučeni tretmani ne rade ili ako vam se bol pogorša.
  • Mnogi bolesnici s boli ne upućuju se na stručnjake za bolove, a mnogi nisu ni obaviješteni ako ih ima u blizini. Tražite referencu.
Ako ne dobijete potrebnu pozornost
  • Ako vidite liječnika zbog boli i nikada ne dobijete vijesti iz svog ureda između dvije obveze, a zatim ga kontaktirajte jednom tjedno kako biste provjerili i predložiti nove strategije za samozastupanje.
  • Imate pravo očekivati ​​da vaš liječnik bude uključen u vašu brigu.

Ovisno o vašem stanju, pronalaženje odgovarajućeg liječnika ponekad može biti prilično teško. Pobrinite se da nađete nekoga s kime ste zadovoljni, koji je također dobro poznat i iskusan.