Ako imate žučni kamenci, vi ste u dobrom društvu. Oko 2,5 milijuna Kanađana ima previše. Danas će vam nove, manje invazivne kirurške tehnike pomoći u uklanjanju boli žučnih kamenaca.

Promjene

Prioritet većine ljudi koji su imali žučni kamen je da se nikad više ne događa. Možete smanjiti broj epizoda ponavljanja (i eventualno ih čak spriječiti) na sljedeći način.

Obratite pažnju na svoju težinu:

  • Idealna težina može spriječiti stvaranje gallstones. Ako trebate izgubiti težinu, ne izgubite previše prebrzo; brzo mršavljenje povećava proizvodnju gallstones.

Smanjite prehrambene masnoće i šećer:

  • Oba su povezana s povećanim rizikom od žučnih kamenaca. Umjesto toga, dijeta bogata voćem i povrćem; vegetarijanci rijetko imaju žučni kamenci.

Pijte puno vode:

  • Pijenje najmanje 6 do 8 čaša dnevno pomoći će vam da zadržite pravi sadržaj vode za žuči.

Ostanite redoviti:

  • Jedite hranu visoke vlaknine uvijek je korisno. Za povremene zatvor, koristite laksativ koji povećava volumen stolice kao što je psyllium.

Vježba:

  • Studija 45.000 muških zdravstvenih stručnjaka pokazala je da umjerena do snažna aktivnost smanjuje rizik od napada žučnog kamenca za 20-40%.
  • Znanstvenici pretpostavljaju da je vježba korisna jer smanjuje razinu kolesterola u krvi. Pokušajte napraviti 30 minuta aerobne vježbe - jogging, plivanje, vožnju biciklom, tenis, hrabro pješačenje - najmanje 3 do 5 puta tjedno.
Čuvajte se za čišćenje jetre

Popularni lijek za kućne žlijezde, čišćenje jetre je piće od maslinovog ulja, sok od limuna i bilja. Poznato je da doslovce evakuira epruvete iz žučnog mjehura.

  • Ovo je potpuno pogrešno. Što izlazi nisu kamenje, ali komada sapuna poput materijala koji se formira u crijevima miješanjem ulja, limunov sok i neke minerale.
  • Ne samo to piće je neučinkovit, ali ulje može smanjiti svoj žučni mjehur, koji se može kretati u žučnog kamenca napad i uzrok teške žučnog mjehura vidio kamen pomakne prema dolje (ili čak i blok ) vašeg žučnog kanala. Gallstones mogu biti bolni i opasni, ali nema razloga trpjeti. Pokušajte napraviti ove promjene načina života vrlo jednostavnim kako biste izbjegli ponovno pojavljivanje.