Voće je ukusna hrana koju ste već vjerojatno jeli s velikim zadovoljstvom, a također su izuzetno korisni za vaše srce.

Ako ne jedete dovoljno voća, trebali biste ih pokušati ugraditi u svoju prehranu jer mogu pomoći u sprečavanju i borbi protiv kardiovaskularnih bolesti. Evo pet najboljih plodova koje biste trebali jesti za zdravlje vašeg srca i zaštititi se od srčanih udara.

1. Kiwis

Kiwis su pune hranjivih tvari dok nude egzotične okuse.

  • Oni su bogati vitaminom C, antioksidansom koji može smanjiti upalu srca i krvni tlak.
  • Kiwifruit također sadrži kalij koji pomaže regulirati krvni tlak.
  • 2013. studija objavljena u časopisu International Journal of Food Science i Nutrition pokazala je da sudionici koji su jeli dva kiwifruita dnevno tijekom osam tjedana mogli su značajno smanjiti razinu LDL (lošeg) kolesterola, a istodobno povećavajući razinu vitamina. C u svojoj krvi. Les 2. NarančeNaranče su među najboljim plodovima kako bi zaštitili svoje srce.Element u naranče zvan hesperidin poboljšava funkciju krvnih žila i smanjuje začepljenje arterija.
Studija koju je provela Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu pokazalo je da štakori hranjeni narančama imaju krvni tlak 20 do 25% niži od štakora koji nisu jeli naranče. Naravno, naranče su također pune vitamina C, koja nudi dodatnu zaštitu srca. Les 3. Bobice

Jagode i borovnice posebno se preporučuju za srce.

  • Prema studiji u časopisu Journal of Pediatrics, žene koje konzumiraju više od tri porcije borovnica i jagoda svaki tjedan smanjuju rizik od srčanog udara za 32%.
  • Mnogi znanstvenici vjeruju da su flavonoidi u ove dvije bobice glavni čimbenici u zaštiti srca.
  • Ovi antioksidanti smanjuju upalu srca, čime se smanjuje agregacija trombocita i poboljšava kapilarni učinak.
4. Banane

Banane su pune B6 vitamina, vitamina C, vlakana, kalija i magnezija. Kalij i magnezij su posebno važni za pomaganje u reguliranju funkcije srca i snižavanju krvnog tlaka. S druge strane, vitamin B6 može pomoći u reguliranju homocisteina, aminokiseline povezane s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti.

  • 5. AvokadoAvokado je bogato voće ispunjeno zdrave masti i proteina.Avokado masti su korisne nezasićene masti koje mogu pomoći u snižavanju razina kolesterola.
  • Avokado je također pun vitamina K, vitamina E i vlakana koji mogu pomoći u zaštiti vašeg srca. Na kraju, voće su sjajan način za poboljšanje zdravlja srca i sprečavanje srčanih udara. Dodajte ove voće na svoje slastice ili trese ili jednostavno uživajte u njima svježe. Uživat ćete u njihovom ukusu dok uživate u svojim korisnim karakteristikama za vaše zdravlje i sreću.