Slijepe boje ljudi jednostavno ne vide svijet u crno-bijeloj, naravno. No, možda je gotovo nemoguće razlikovati određene boje. Evo nekoliko savjeta za rješavanje nekih od praktičnih poteškoća sljepoće boje.

5 korisnih savjeta za slijepe osobe
  1. Fluorescentna svjetlost može sakriti razlike u boji koju biste inače mogli vidjeti, tako da prilikom kupnje odjeće ili kućnih ukrasnih predmeta tijekom dana odnesite ih na prozor ili prozor. izvan (nakon što ste se prethodno provjerili s prodavačem trgovine).
  2. Ako ste crveno-zeleni boja boja, možda nećete moći otkriti crvenilo kože - stoga nanesite puno krema za sunčanje u punom suncu tako da ne završite crvenom poput jastoga.
  3. Je li teško znati je li meso ispravno kuhano? Ne pokušavajte procijeniti je li hrana kuhana samo na njegov izgled; uvijek slijedite preporučeno vrijeme kuhanja, sjetite se da zagrijte pećnicu ili koristite termometar za meso. Još bolje, zamolite nekoga da potvrdi da se hrana - osobito svinjetina i piletina - kuha.
  4. Kupi neke čarape brave. Svatko ima problema s neusklađenim čarapama koji izlaze iz sušilice, ali ako ste slijepi u boji, možda ih više nikada nećete odgovarati. Cipele su mali plastični prstenovi koji vezuju čarape kada ih izvadite tako da idu ravno u perilicu i vraćaju se u ladicu kao par.
  5. Potražite softver koji vam omogućuje otkrivanje i prilagodbu boja na zaslonu, uključujući boje na web stranicama, kako bi tekst postao čitljiviji.