Tisućama godina, ljudi su sumnjali na blisku vezu između prehrane i zdravlja. Danas, moderna prehrambena znanost i za potvrdu ove veze. Nastavite čitati kako biste saznali kako se osjećate dobro o sebi jer ste na svom tanjuru.

Nova istraživanja

Znanost je danas na tragu fitokemikalija, hranjivih tvari koje bi se borile protiv bolesti. To su ti isti spojevi koji su odgovorni za svijetlu boju i različite arome voća, povrća i cjelovitih žitarica.

  • Prema tijeku istraživanja, neke fitokemikalije bi zaštitile DNA u stanicama i potaknule imunološki sustav.
  • Druge fitokemikalije pomoć za ravnotežu tjelesnih hormona, čime borbi rizik od raka i bolesti vezane za hormone, uključujući i štetne simptome menopauze.
  • Veliki broj fitokemikalija također djeluju antioksidans, koji neutraliziraju štetnih slobodnih radikala ima ulogu u nastanku degenerativnih bolesti.
Otkrijte važnost cijele hrane

Najbolji način za dobivanje fitokemikalija je diversificirati vašu prehranu.

  • Baš kao i fitokemikalije u određenoj hrani mogu pomoći u borbi protiv bolesti i ostati zdravi, oni prisutni u drugoj hrani mogu zajedno raditi za maksimalnu korist.
  • Također bi se činilo da bi vlakna, vitamini, minerali i druge tvari u hrani poboljšali i regulirali učinke fitokemikalija.
  • Jedite široku paletu hrane kako bi se osiguralo da konzumirate ove hranjive tvari u izobilju.
Saznajte što budućnost drži

Istraživanje je u tijeku kako bi se utvrdile korisne tvari i njihovo ponašanje u ljudskom tijelu.

  • Istraživači se nadaju otkriti kako određena hrana može utjecati na složene aspekte ljudskog zdravlja, uključujući raspoloženje, pamćenje, dugovječnost i imunološki odgovor.
  • Prehrana znanost omogućuje nam da shvatimo kako se kemijska svojstva hrane (njegove hranjive tvari, organski spojevi fitokemikalije i mikronutrijenata) djelovati kako bi spriječili bolest.

Sada znamo više o prehrani i zdravlju nego ikad prije. Svake godine i dalje donosi puno otkrića na ovom području. Tko zna koliko drugih korisnih biljnih spojeva samo čeka da budu otkriveni? Iskoristite rezultate ovog istraživanja konzumiranjem više voća i povrća i pokušavajući probati najširi mogući niz fitokemikalija. Vidjet ćete; samo ćeš biti psihički i fizički bolji.