infekcija urinarnog trakta ili mjehura može uvelike utjecati na vaš dnevni prisiljavajući vas da ide u kupaonicu svakih pet minuta. Čest među muškaraca i kod žena, mogu biti uzrokovane različitim faktorima. Pročitajte dalje kako biste saznali više o tome.

Mokraćni sustav sastoji se od bubrega, mokraćnog mjehura, te skupa cijevi koje povezuju dva. Općenito, infekcije mokraćnog sustava su zbog širenja bakterija u bilo kojem trenutku u mreži. Međutim, mjehur je najčešće pogođen. Infekcija se očituje s uobičajenim simptomima upale: bol, oteklina i crvenilo (ako biste mogli vidjeti mjehura).

Znakovi IMS

Mjehur je izrađena od elastičnih tkanina koje omogućuju da se prilagodi volumen mokraće i spriječiti stalno moraju ići u kupaonicu. Infekcija otežava mokraćni mjehur. Ovdje su neke znakove infekcije mokraćnog sustava:

  • prekomjerno mokrenje
  • Čak i ako često ići u kupaonicu, mali urin ispušta
  • bol u donjem dijelu trbuha
  • peckanje u mokrenje
Kada posjetiti liječnika

Ako se liječi odmah, infekcija mokraćnog sustava je bezopasna. Konzultirajte svog liječnika čim prepoznaju simptome infekcije mokraćnog sustava. Liječi, infekcija može kretati kroz cijev povezuje mjehura na bubrege; ti si u nevolji. Bubrezi se ne koriste samo za proizvodnju urina. U stvari, urin je tehnički nusproizvod aktiviranje funkcije bubrega ili kontrolirati ravnotežu tekućine u tijelu i reguliranje krvnog tlaka, zadržavajući ravnotežu elektrolita, što utječe na funkciju svi organi.

elektrolita u organizmu igra ključnu ulogu za mnoge funkcije u oba organa stanica. Na primjer, vaše srce treba dobru ravnotežu natrija pobijediti, baš kao i ostatak vaše mišiće da funkcionira ispravno. Ako osjetite ove simptome, problem može biti ozbiljnije:

  • Jednostrano bol u leđima ispod rebara, gdje bubrezi
  • groznicu i zimicu
  • mučnina i povraćanje

Ako patite jedan od gore navedenih simptoma, obratite se liječniku odmah, pogotovo ako ste stariji od 65 godina, ako imate dijabetes ili autoimune bolesti ili ako ste trudni.