Nemojte čekati za svoju fontanu koja krasi vaš dnevni boravak ili predvorju izgubio svoj sjaj ili pauze! Evo 3 savjeta koje treba slijediti prije početka čišćenja.

1. Spriječiti kamenca

Kako bi smanjili naslage kamenca na sudoperi, motora i drugih dijelova pumpe (koji može uspjeti), uvijek pokrenuti svoju malu fontanu s destiliranom vodom, kišnica ili voda koja se oporavljaju u dehumidifikaciji.

Tekuću vodu možete tretirati i proizvodom protiv vapna, osobito ako je fontana vrlo velika: slijedite upute proizvođača.

Pažnja!Prvo morate znati koji je materijal napravljen u bazenu.

  • Mekani materijali, kao što su smole i bakar, čiste se pamučnom krpom.
  • Škriljevac može utrljati mekom četkom, ali bez sapuna: ovaj kamen biti porozan, stvorio bi mjehurić za kupanje!
  • Ostali materijali trebaju se prati abrazivnom spužvom i bijelim octama ili sredstvom protiv čišćenja vapna.

Preventivnim održavanjem, samo jednom ćete čistiti elemente svoje fontane jednom godišnje. Ako je skalirana, morat ćete to učiniti češće, pogotovo ako ne upotrebljavate alat za uklanjanje skale.

U principu, preporuča se dezinficirati fontanu nakon što ga isperu i prije ponovnog sastavljanja. Da biste to učinili, upijte sve elemente - uključujući pumpu - u blago kloriranu vodu (jedan volumen izbjeljivača po 10 volumena vode). Nett 2. Očistite ukrase

Prilikom čišćenja ukrasa vaše fontane, također uzmite u obzir materijal koji ih sastavlja.

Oblikovane ukrase najčešće se izrađuju od poliesterske smole pomiješane s kamenim prahom - posebno mramorom. Oni se napuhavaju i ogrebotaju. Dakle, samo ih operite u vrućoj vodi s tekućinom za pranje posuđa i mekom spužvom. Prije uporabe kiseli čišćenje proizvod na ukras oblikovan smole, ispitivanja: ispustiti nekoliko kapi na diskretnom mjestu (baze, na primjer) i lagano obrisati pomoću četkice za zube.

  • Prilikom čišćenja betona ili grubog kamena, nikada ne koristite kisele sredstava za čišćenje: tekućina za pranje posuđa ili izbjeljivač i četka za četkanje će obaviti posao.
  • Obrišite škriljevac mekom četkom bez sapuna. Vjerki ventil 3. Provjerite stanje crpke
  • Prije čišćenja provjerite radni status crpke. Većina
obuhvaćaju, na dovod vode, sito ili filter koji sprečava male oblutke i druge ostatke od ulaska mehanizma i interferirati s operacijom ili oštećenja. Promatrajte kako voda ulazi u vašu fontanu.

Ako primijetite usporavanje protoka, očistite crpku prije nego što postane potpuno blokirana i pregrijana: tada ćete ga morati zamijeniti.

Ako je pumpa za unutarnju vodu ili jednostavni vanjski model, slijedite upute u uputama za rukovanje za rastavljanje i ponovno sastavljanje.

  • Ako ima podesivu mlaznicu, zabilježite postavke prije rastavljanja. Očistite toplom vodom i tekućinom za pranje posuđa sa starom četkicom za zube. Uronite u bijeljenu vodu i ponovno sastavite.
  • Bolje je povjeriti održavanje složenijih fontana - i stoga teže očistiti - profesionalcima. U sažetku, postoje 3 ključne stvari koje morate imati na umu prije nego što počnete čišćenje unutarnje fontane. Prvo, budite sigurni da uvijek napunite fontanu destiliranom vodom ili vodom koju ste prethodno tretirali s anti-skalom proizvodom kako biste spriječili depozite. Zatim razmotrite materijale koji čine ornamente i druge dijelove fontane. Na kraju, prije čišćenja provjerite radni status crpke. Ako to učinite, vaša fontana bit će mnogo lakše održavati na duži rok!