Za ekoloskog okoliša kemijska kontrola mora biti posljednje sredstvo. Međutim, ako odlučite koristiti kemijski herbicid, uvijek slijedite upute na naljepnici i slijedite ove 6 savjeta za sigurnost.

Sigurnije korištenje herbicida

Herbicidi su kemikalije koje se koriste za ubijanje korova. Neki su selektivni, posebno formulirani za ubiranje određenog korova, dok su drugi širokopojasni herbicidi. Oni su prilično dizajnirani da ubijaju širok raspon biljaka.

Bez obzira na vrstu koju koristite, nemojte zaboraviti držati ove sigurnosne savjete na umu.

  1. Nemojte koristiti herbicide u blizini biljaka koje su jestive ili proizvode hranu.
  2. Odaberite najprikladniji herbicid za zadatak koji trebate učiniti. Herbicidi ubijaju biljke dok ih dodiruju; sistemski herbicidi ulaze u vaskularni sustav biljaka i ubiru korijenje; i preostali herbicidi djeluju na tlo, a ne na lišće i mogu ostati u tlu oko godinu dana.
  3. Pri primjeni herbicida, pažljivo slijedite upute. Uvijek nosite rukavice i ne prskajte proizvod na vjetrovite dane jer te kemikalije mogu iritirati kožu i oči i širiti se na druge biljke.
  4. Ako koristite herbicide širokog spektra kao što je glifosat, koji će ubiti većinu biljaka, pažljivo ciljati korov i koristiti je na suhom vremenu.
  5. Najsigurniji je pristup korištenju korova za korov, ili spužvom ili krpom natopljenom za "bojanje" korova s ​​kemikalijom umjesto da ga prskaju. To osigurava da tvar dosegne cilj i ništa drugo.
  6. Upotrijebite određeni ubojica korova u skladu s uputama na naljepnici pažljivo ga primjenjujte na ciljane biljke i posebnu pažnju kada ste blizu stabala.

Zapamtite: Većina herbicida su moćne kemikalije koje mogu biti štetne za ljude, životinje i okoliš pa ih pažljivo koristite!