Ako je vaš dekor završen s kalupima i drvenim oblogama, držite ih dobro izgledaju sa ovim sedam savjeta za njegu. Retirer 1. Uklonite nokte

Prilikom ugradnje novih letvica i uklanjanja starih noktiju, vaš prvi refleks vjerojatno ih povlači sa stražnje strane. Međutim, na taj način, glave noktiju mogu oštetiti prednji dio drvene oplate.

Koristite ovaj dobar stari carpenter umjesto toga: stavite par kliješta na svaki noktiju i izvadite ih od stražnje strane kalupljenja.

  • Zatim noktirajte nove nokte na različitim mjestima prije bušenja rupa.2. Očistite letviceNajbolji način za očuvanje izgleda vaših letvica i uklanjanje prljavštine koje bi moglo oštetiti njihovu završetku je jednostavno oprati ih nekoliko puta godišnje sa spužvom i mješavina posuđa i vode. Isperite vlažnom spužvom, zatim osušite starim ručnikom kako biste izbjegli tragove.
  • Većina letvica ima sjajnu ili polu-sjajnu površinu koja otpora laganom čišćenju.
Drvena građa pored ulaznih vrata je osobito sklona nakupljanju prljavštine. Gard 3. Održavajte ukrasi za sušenje
  • Ključ za očuvanje letvica je održavanje njihovog završetka.
  • Najbolji način da to učinite je zaštititi obradu od dugotrajne izloženosti vlazi. To znači zatvaranje prozora, brisanje drvenih radova u blizini sudopera i tuševa, te postavljanje zdjele hrane za kućne ljubimce daleko od drvenih radova.
  • Najveća prijetnja svima? Mop. Rec 4. Recoating moldings
Ako ste ikada morali ukloniti kalup, vjerojatno znate da se ne uklapa jako dobro. Da biste to učinili, imajte na umu ova dva savjeta:

Koristite novi nokti i noktirajte je uz postojeći noktiju. Možete povući stari nokat s kliješta ili ga gurnuti, ovisno o tome što najbolje funkcionira.

  • Kako biste izbjegli oštećivanje kalupa, prethodno izbušite rupu za novi nokti pomoću nokta na bušilici. Da biste to učinili, jednostavno rezati glavu čavao s rezne kliješta. Zatim stavite nokat u bušilicu kao da je bušilica i bušite rupu. Umetnite novi čavao, a zatim upotrijebite drugi čavao kako bi glava bila lagano ispod površine. Napunite staru rupu i novu drvenu stijenku koja odgovara završetku kalupljenja. Blanc 5. Snjeguljica
  • Bijeli su letvjevi bezvremenski, uklapaju se u bilo koju boju i lako se mogu retuširati. Bojite sve svoje letvice s bijelom bojom sjajnom završnom obradom koja se lako čisti.
6. Korištenje vijaka za završnu obradu

Ako je oblikovanje malo deformirano ili ako ste zabrinuti zbog nokta koji se vraća, upotrijebite završni vijak.

  • Ovi uski vijci s malim glavama drže bolje od noktiju i ne zavojajte ih dok ih guraš. Nedostatak: glava je veća i vidljivija.
  • Da biste ugradili završni vijak, najprije izbušite šupljinu (debljinu istog promjera kao glava vijka, ali malo dublje), a zatim nastavite bušiti vodilicu s bušenjem istog promjera kao i drška od vijka. Nakon vožnje vijkom, prikriti glavu drvenim kitom. 7. Dodajte prozore oluja
Olučne prozore učiniti više nego smanjiti troškove zimskog grijanja; oni također štite vaš unutarnji stolarija. Vlaga na jednoslojnim prozorima tijekom zime može oštetiti okvir prozora i okolne drvene radove.

Na hladnom vremenu, vrući i vlaži zrak kuće kondenzira se na hladnom staklu, voda teče na okviru i letvicama, a na kraju se drvena građa pogoršava i može čak i prevrnuti.

Najbolji način za uklanjanje ove kondenzacije je instaliranje prozora oluje.