Kada je potrebno zapečatiti spoj ili ispucati, zasigurno ćete se odlučiti za gips. Evo 9 savjeta o tome kako i kada ih koristiti.

  1. Najbolje vrijeme za pečenje vanjskih zglobova je tijekom jeseni ili proljeća. Ove sezone odgovaraju vremenu kada je širina zgloba na pola puta između one koja je postignuta tijekom ekstremnih temperatura zime i ljeta.
  2. Izbjegavajte najčešći pogrešni postupak za zalijevanje - rezanje mlaznice previše daleko od vrha. To će stvoriti rupu koja je prevelika na kraju musa i dopustiti previše protoka kipa da teče svaki put kad koristite pištolj. Radite kao profesionalci i umjesto toga prilagodite veličinu svoje rupe na dimenzije pukotine koju namjeravate ispuniti. Međutim, rupa manja od dimenzija pukotine ostavit će vam veću kontrolu. To vam omogućuje da prijeđete brže na područja na kojima su pukotine uži i usporite te primijenite više brtvila gdje su greške veće.Izrežite mlaznicu vrlo blizu vrha pod kutom od 45 stupnjeva.
  3. Za mnoge poslove potreban vam je rupu na vrhu mlaznice koja ne prelazi promjer od 3 milimetra (1/8 inča). Ako završi kao premalen, imajte na umu da je uvijek moguće povećati tako da napravite drugi ili čak treći rez; to je nemoguće da ga smršavite.Kako biste produžili redovitu liniju mastika
  4. , produžite ga od početka pukotine do kraja. Ako je moguće, nemojte se zaustavljati na putu; čak ni u uglovima. Zaustavite se i ponovno počnite primjenom kita ostaviti nepravilnu liniju.Za lijep završetak
  5. , pobrinite se da mastika istječe iz mlaznice na stalnoj stopi. Zato primijenite spor i stalan pritisak na okidač pištolja. Kada se okidač gurne sve do kraja, otpustite ga brzo i odmah ga pritisnite. Tlak stvoren u cijevi oslobađanjem i ponovnim pritiskom okidača omogućit će da brtvilo neprekidno teče.Koristite plastičnu slamku kao produžetak
  6. kada pokušavate zapečatiti teško dostupna područja. Ugradite produžetak na kraju cijevne cijevi s ljepilom od platna. Ostavite je na mjestu kada završite i zalijepite kraj trake. Uklonite vrpcu kada budete spremni ponovno koristiti kabel produžetka i imat ćete novi početak.Stručnjaci se ne slažu o tome je li bolje iscijediti okidač ili iscijediti cjevčicu za zatvaranje pištolja prilikom popunjavanja pukotine. Obje su metode vrijedne, jer ono što je stvarno bitno je da možete jednostavno popuniti štrcaljku. Ako želite stisnuti okidač, reznite vrh cijevi za brtvljenje pod kutom od 45 stupnjeva, a zatim držite pištolj pod kutom od 60 stupnjeva dok širite brtveni materijal u pukotinu. Ili, ako želite stisnuti cijev, smanjite dvostruki kut na kljun (tako da vrh izgleda kao jednakostranični trokut) i držite pištolj pod kutom od 45 stupnjeva dok širite brtvilo na ispupku.
  7. Nemojte glatko brtvljenje prstima
  8. . Neki brtvila sadrže štetne kemikalije i može biti teško očistiti vašu kožu. Koristite nešto poput plastičnog završnog dlijeta, drvene štapiće, plastične žlice, komadića krumpira ili čak bloka leda za mastiku na bazi otapala. Uz to što je sigurnije, svaki od ovih načina omogućit će vam da obavite čišći posao nego ako ste koristili ruke.Umjesto umetanja vijka u mlaznicu nakon što upotrijebite malu količinu novootvorene cijevi, koja će vam omogućiti da pronađete kit koji je posve sušen kad vam je potreban nakon nekoliko mjeseci, pokušajte umjesto toga postavite gumenu kuglu koja se stavlja na vrh. Peleta će pomoći vašem mastiku da zadrži duže.
  9. Imajući na umu ove 9 savjeta tijekom sljedećeg posla za cezanje, dobit ćete čišće rezultate i moći ćete zadržati brtvilo.