pokrivanje curi i vlažnost dobiva vaš dom? U četiri koraka, evo kako riješiti problem.
Očekujete li da će krov biti preokrenut prije pet godina, zar ne? I već je curenje? Za početak, krenite na krov da provede istragu. To može biti mala krpa koja možete učiniti sami. Mislite li da ste visoki? U četiri koraka, ovdje je kako zakrpati krov.

  1. Pronađite problem.Iz unutrašnjosti kuće, procijenite približnu lokaciju curenja, a zatim krenite na krov da biste pogledali. Ako ste dobro izračunali, to može biti vaš sretan dan. Potražite šindre koji dolaze: oni su valjani, napuknut, rastrgan ili čak odsutan. Nemojte samo pregledavati asfaltne šindre; provjerite stanje treperi (metalna traka koja brtvi između dva elementa zgrade).
  2. Kupujte zalihe.Kupite krovni ljepilo kako biste izravnali i lijepili zakrivljene kutove, kao i nove šindre za zamjenu nestalih šindri. Nemojte zaboraviti nokte za krovište. Razgovarajte o problemu s krovom u lokalnoj trgovini. Pogledajte proizvode koje preporučuje u vašem slučaju. Ako se šindre trebaju ukloniti i zamijeniti, potreban vam je instrument za njihovo odstranjivanje i struganje ljepila koja ih učvršćuje.
  3. Pripremite šindre.Ako je potrebno, izrežite neke šindre za popravak neispravnog područja. Skliznuti ih na svoje mjesto, pazeći da se podudaraju s ostalim šindrama. Osigurajte šindre s pištoljem. Trebate noktiju u svakom kutku.
  4. Zapečini sve.Pokrijte glavu svakog novog nokta s krovnim ljepilom. Provjerite da se rubovi ne podižu.

Napomena: Ova se operacija odnosi samo na nagnute krovove. Proces je različit za ravne krovove:

  1. Sweep područje.Očistite čestice ili druge ostatke na području koje treba zakrpati.
  2. Nanesite temeljni premaz.Obratite se velikodušnom premazu ovoj površini, pazeći da ga isperete i na susjedna područja.
  3. Izrežite sobu.Izrežite samoljepljivi dio željenim dimenzijama. Nanesite je na oštećeno područje. Mora se malo preklapati zdrava područja.
  4. Smooth sve.Prolazite valjkom tako da se soba ne pomakne.