Da li se ikada osjećate kao da postoji bolji način za pohranu stvari koje ne koristite? Evo nekoliko savjeta i trikova za pohranu koji vam pomažu da sigurno pohranite svoje stvari sve dok to ne želite.

Podignuta pohrana u podrumu

Spremanje namještaja i drugih velikih objekata u podrumu može biti rizično zbog vlažnih uvjeta.

 • Ako nemate drugog izbora nego da zadržite bakin stari švedski štapić neko vrijeme, zaštitite ga od vlage stavljajući ga na drvenu paletu i prekrivajući ga veliki cerada.
 • Ako se pitate gdje pronaći slobodnu paletu, idite u najbližu trgovinu. Druga moguća platforma je ploča od šperploča od 2,5 cm, podržana betonskim blokovima.
Uređaj za deodorizaciju na tavanu

Vaša tavan sadrži mnogo stvari, od vrećica odjeće do starih kapa do rukavica i šalova. Bi li bilo sjajno da ne bi mirisala na tavan?

 • Možete protjerati plijesan pomoću kamena lava za roštilje. Jednostavno postavite kamenje u četiri ili pet vrećica i objesite ih na tavanske grede.
 • Svakih nekoliko mjeseci osvježite kamenje stavljajući ih na sunce četiri do šest sati. Lava stijene ostavljene na suncu godinama bi trebale apsorbirati mutne mirise.
Višenamjenska polica za tuš

Nema potrebe da se Einstein shvati da tušna polica ne mora biti ograničena na kupaonicu.

 • Koristite ga bilo gdje u kući za pohranu stvari svih vrsta: praonica rublja, vrtlarstvo proizvoda i malih alata, u ime nekoliko.
 • Jednostavno objesite policu na držač vrata ili čvrstu kuku ili noktu na zidu garaže, podruma, radionice ili vrtnog prozora.
S malim lukom za okvire

Fotografije i uokvireni grafikoni trebali bi se pravilno skladištiti kako bi produžili njihov život i trebali bi biti jasno označeni. Za ovu zadnju točku stavite sliku onoga što je uokvireno na njegovoj ambalaži.

Pakiranje slika, uramljenih grafika, litografija i fotografija traje neko vrijeme, ali to je vrijedno.

 • Omotajte svaki element u papir bez tkanine bez kiseline i sendvič ga između dva sloja pola centimetra (jedna četvrtina inča) pjene ploče odrežite malo veći od okvira.
 • Stavite uglove i sredinu ploče na traku, a zatim pakirajte pakiranje u smeđom papiru. Zatim zalijepite papir na sve šavove s trakom, stavite fotografiju objekta na vanjsku omotnicu.
 • Savjeti za bonus 1: Nikada ne stavljajte umjetničko djelo u plastiku (što god bilo) jer može zamagliti vlagu i uzrokovati deformaciju ili plijesan.
 • Savjeti za bonus 2: Nosite rukavice od pamuka ako obrađujete boju ulja. Dodirivanje površine (naprijed ili natrag) ostavit će ulja i soli vaših ruku na njemu. Ove tvari mogu na kraju puknuti ili oštetiti boje suhog ulja.
 • Skeniranje bankovnih izvještaja
Izjave banaka pretvaraju se u beskrajne gomile prije nego što imate vremena za reći "povlaštenu kamatnu stopu", pogotovo kada ste toliko zauzeti da ne možete naći vremena za njihovo savjetovanje ,

Ovdje je brz popravak: Svaki put kada se izjava stigne u poštu, skeniraj ga i spremite kao datoteku na računalu.

 • Rezultat? Sve što trebate i bez papira koji zauzima prostor.