Imate li kauč ili pouf za pokrivanje, ali ne znate koje tkanine odabrati? Otkrijte najbolje tkanine za tapeciranje vašeg namještaja.

Najbolji tkanine za presvlačenje

Da bi vam dekor bio lijep i izdržljiv, ovdje su karakteristike nekih od najčešće korištenih tkanina za pokrivanje ili namještanje vašeg namještaja:

  • Krpelj je pristupačna, čvrsta i lagana pamučna tkanina održavati;
  • Istaknuti baršun i vuna su dobri za sjedenje. Možete koristiti škotske tkanine, dres, tweed ili osjeća. Potonji je mekan, vrlo otporan i ne mijenja se;
  • Imberline je varijanta satena, ali je otpornija;
  • Vinil i akril su pristupačni, izdržljivi i lagani za pranje, ali podložni su ogrebotinama;
  • koža dobi vrlo dobro - kvalitetna koža će trajati više od 50 godina - ali treba izbjegavati ako ste klaunirali životinje;
  • Antilopa je mekana, podatna i lagana za pranje;
  • Lan je prirodno vlakno koje je prilično skupo, ali otporno. Međutim, bolje je odabrati mješavinu platna i pamuka, jer se posteljica lako narezuje.
  • Tkanine koje sadrže poliester su vrlo izdržljive i stoga su idealne za tapeciranje fotelje.

Odabir odgovarajuće tkanine

Ne odabire tkaninu samo zato što je lijepo ili ugodno na dodir. Ovisno o načinu korištenja vaših sjedišta i prostorije u kojoj se nalazite, trebate uzeti u obzir da su neke tkanine lakše od drugih za pranje i održavanje. Osim toga, za pokrivanje ili spuštanje sjedala, čvrstoća tkanine je odlučujući čimbenik. Najbolji presvlake za ovu vrstu rada stoga su one čije su mreže čvrsto jer su otpornije. Također, prije kupnje tkanine, pobrinite se da se opire dvostruko trljanje (sjedi i stoji): dobar tkanina treba izdržati barem 50.000 dvostruko rubs.

Uspješno ispunjavanje

Za uspješno podizanje kauča potrebno je više od dobrog materijala: također ćete morati koristiti uretanske pjene i vrećicu (Kodel®) kako bi služili kao podloga za pokrivač. Konačno, namještaj namještaja često je prilično skup proces. Zato morate odabrati neutralnu tkaninu koja neće izaći iz stila nakon nekoliko godina i koja će se prilagoditi jednoj ili više promjena krajolika. Ako želite izvorniji ili ekstravagantniji izgled, pokrivači mogu biti zanimljivo rješenje.