Znate bijelih jaja i smeđe jaja, a vi vjerojatno znate različite vrste kokošjim jajima. Ali, doista znate što kupujete? Evo brzog uvoda u ono što kažu ove oznake.Na bilo kojem kutija jaja u trgovini, moći ćete pročitati popis niže navedenih pojmova. Ali što oni znače? Pročitajte na dekodiranju žargona kutije za jaje.antibiotici, bez hormona i konzervansa

hrana vlasti i stručnjaci kažu da se kokoši ne koristite umjetne konzervanse niti hormone jer 50

zakonom, jaja se ne može prodati za javnost ako su kokoši primali doze antibiotika.

Poljoprivredna jaja

  • Do 5000 kokoši mogu se uzgajati u velikoj kokoši podijeljenih u odjeljke. Većina se obično podiže pod umjetnom rasvjetom. Ο Mužjaci imaju dovoljno prostora za širenje krila, okupaju se u prašini, šišaju i raspršuju zemlju za hranu - jednostavno živjeti.
Praksa veličine kljuna (standard u konvencionalnoj uzgoju pilića) ograničena je.

Vanjski jaja slobodnih dometa

  • Iako nema službene definicije slobodnih jajašaca, u teoriji to znači da su pilići dopušteni iz kokoši u ranim jutarnjim satima sve do sumrak. Imaju i neograničen pristup hrani i vodi.
  • jaja obogaćena omega-3
Ako vidite ovo na etiketi, to znači da sve kokoši treba jesti hranu bogatu omega-3 masnih kiselina i vitamina E, obično od tla laneno ili riblje ulje.

Ova jaja imat će veći sadržaj omega-3 masnih kiselina, esencijalnih masnih kiselina.

Organska jaja

Za jaja koja se smatraju organskim ili organskim, potrebna je akreditacija od nacionalno akreditiranog tijela.

  • To osigurava da se sve kokoši napajaju na certificiranoj organskoj zrnadi i da jaja nisu kontaminirana kemijskim gnojivima ili pesticidima.
Vegetarijanska

To znači da se kokoši hrane dijetom koja ne sadrži meso ili nusproizvode od mesa. Oni su obično u kavezu tako da njihova prehrana može biti kontrolirana.

  • Jaja obogaćena vitaminima
To znači da su dodatni vitamini dodani prehrani kokoši.

Budući da su jaja prirodno bogata vitaminima i mineralima, to je uglavnom nepotrebno. Na kraju, vrsta jaja koju odaberete ovisit će o vašim željama, ali uvijek je korisno znati žargon kako bi donio informiranu odluku.

--------------------

Otkrijte pametan način za uštedu vremena i novca

  • Spremni ste spremiti više na kupovinu u trgovini i ljekarni ? Preuzmite besplatnu aplikaciju PJ Grocery danas! Omogućuje vam stvaranje popisa za kupnju koji se mogu dijeliti i automatski pronaći sve najbolje ponude i kupone koje će vam odmah biti predstavljene. Nema potrebe ručno pregledavati stotine letaka kako biste pronašli ono što tražite!

Preuzmite aplikaciju PJ Grocery sada!