općenito dobar za zdravlje, sokovi i voćni sirupi su jednostavno pripremiti. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da pripremite voćne sokove i siruhe svježe kao što su ukusne.se nalazi u sok vitamina, proteina, ugljikohidrata, minerala i drugih esencijalnih hranjivih tvari koje nam daje energiju, ojačati naše kosti i naš imunološki sustav i očistiti naše kože. Ne treba ga zlostavljati: oni su kalorični zbog šećera koji se nalaze u plodovima.

Priprema sokova voća

Juicer ostaje najučinkovitiji uređaj za stiskanje sirovog voća i povrća.
 • Kako bi sačuvali prehrambene kvalitete voća i povrća, izbjegavajte uporabu aparata koji koriste paru, jer topline uništava vitamine.
 • su izrade ukusni slatki sok slijedeći tradicionalne metode:
 • Nosite plod kuhati u tavi s malo vode dok ne eksplodiraju ili omekšati;
 1. Stavite ih u cjedilo, iznad spremnika koji će skupljati sok;
 2. Dovesti potonu na čir s šećerom;
 3. Stavite sve u boce koje ćete čvrsto pečatiti.
 4. Voće sirup
Tajna je da koristite samo vrlo zrelog voća i slijediti sljedeće jednostavne korake:

Napravite normalan voćni sok;

 1. Pomiješajte ga s istom količinom šećera;
 2. Kuhajte i ulijte u lonce;
 3. Sterilizirajte lonce za povećanje roka trajanja.
 4. Sirup prezentiran u lijepoj boci je divan dar.
  Fokus na svježini Da bi duže, trgovina voćni sokovi pasterizirani, što uništava mnoge vitamine i minerale i čini ih manje hranjiv.
  • Svježi sokovi ne sadrže aditive. S druge strane, oni su zadržali sve hranjive plodove, kao i enzime i probavna vlakna.
  • Svježe iscijeđen sok trebao bi biti pijan bez odgađanja jer vitamini nestaju brzo.
  • U hladnjaku, svježe iscijeđen sok može se čuvati do tri dana u dobro zatvorenom spremniku. Dobivajte askorbinsku kiselinu (vitamin C) u ljekarnama ili trgovini zdrave hrane i dodajte neke u svoj sok; ona će sačuvati svoju boju i obogaćena antioksidansima.
  • Slobodno eksperimentirajte sa svojim omiljenim plodovima i kombinacijama odvažnih okusa kako biste stvorili sočna i originalna pića.