Što biste trebali razumjeti o kartonima jaja? Što bismo trebali biti oprezni prilikom pronalaženja prisutnosti aditiva na označenim etiketama hrane? Evo 5 pojedinosti o svakoj od ovih tema.

5 atributa jaja koje se mogu čitati na kutijama

Izbor je sve više i više opsežan kada je riječ o kupnji jaja u supermarketu. Evo što znače različiti pojmovi na kutijama jaja.

 1. Veličina:u Kanadi, veličina jaja temelji se na težini.
  1. Pee-wee (do 42 g)
  2. mali (42-49 g)
  3. Medium (49-55 grama)
  4. Gros (56-63 g)
  5. ekstra velike (64-69 g)
  6. džambo (više od 69 grama )
 2. Kategorija Kanada A:Kategorija Označena jaja namijenjena su za konzumaciju hrane; one u kategorijama B i C su za preradu i poljoprivredno-prehrambenu industriju. Jaja
 3. Omega 3.jaja obogaćena omega-3 dobiven je iz kokoši hranjenih laneno sjeme, bogat alfa linolenske kiseline (ALA), tipa omega-3 masne kiseline. Oni su identični redovitim jajašcima za njihov sadržaj masnoća i kolesterola. Samo sadržaj omega-3 polinezasićenih masnih kiselina ih razlikuje. Omega-3 jaja predstavlja 25% do 30% našeg dnevnih potreba za omega 3.
 4. organskim jajima:organskih jaja polažu po kokoši labav u otvorenim područjima henhouses sa gnijezda i kućice. Kokoši se hrane organskom hranom pripremljenom prema strogim kriterijima. Proizvođači se pridržavaju standarda ekološke poljoprivrede.
 5. Smeđe ili bijelo jaja:Nema razlike u hranjivoj vrijednosti ili okusu jaja s bijelom i smeđom ljuskom. Boja ljuske ovisi o pasmini kokoši. Smeđe jaja imaju deblju ljusku, a njihovi su jarki tamniji od onih bijelih jaja.
5 dodataka prehrambenim aditivima

Kanadski propisi dopuštaju industriji da koristi oko 390 aditiva za poboljšanje izgleda, okusa i roka trajanja prehrambenih proizvoda. Iako su ti aditivi registrirani, neki mogu uzrokovati alergijske reakcije. Popis aditiva koji se koriste u hrani mora se pojaviti na ambalaži proizvoda. Ako ste alergični, pročitajte informacije o paketima. Važno je da se radi o vašem zdravlju! Sve 1. Alergije

Reakcije na dodatke hrani razlikuju se od pojedinca. Ako ste alergični, imate astmu ili ako imate fenilketonuriju (poremećaj genetskog metabolizma), provjerite popis aditiva koje biste trebali izbjegavati. V 2. Vegetarijanci

Pažljivo pročitajte oznake hrane. Nekoliko aditiva kao što su emulgatori, želatina, maltodekstrini i određene prirodne boje su životinjskog podrijetla. É 3. Label koji ukazuje na dugi popis aditiva

Izbjegavajte jesti ove namirnice! Mnogo su promjena imali, a njihova prehrambena vrijednost vjerojatno je niska, a rizik od alergija potencijalno je veći. Na primjer, pojačivači okusa pojačavaju okus hrane, istovremeno smanjujući količinu drugih sastojaka. Često se koriste za salate, juhe i krumpir.

4. Spremni obroci

Kuhana jela koja se prodaju u supermarketima često sadrže sintetske okuse. Svježe voće i povrće ili namirnice koje su malo ili nisu obrađene su bolji izbor.

5. Kofein

Nalazi se u gazama i tzv. Energizirajućim napicima. Proizvođači su dužni označiti "visok sadržaj kofeina" na pakovanjima koja sadrže više od 150 miligrama kofeina po litri.

Ne želite da vaša hrana bude štetna za vaše zdravlje? Ako si to možete priuštiti, pokušajte kupiti samo svježe ili organske proizvode.

--------------------

Otkrijte pametan način za uštedu vremena i novca

Spremni ste spremiti više na kupovinu u trgovini i ljekarni ? Preuzmite besplatnu aplikaciju PJ Grocery danas! Omogućuje vam stvaranje popisa za kupnju koji se mogu dijeliti i automatski pronaći sve najbolje ponude i kupone koje će vam odmah biti predstavljene. Nema potrebe ručno pregledavati stotine letaka kako biste pronašli ono što tražite!

Preuzmite aplikaciju PJ Grocery sada!