Kada dođe vrijeme za kupnju kuće, cijena koja traži je rijetko cijena plaćena. Ako želite kupiti kuću za manje od navedene cijene, prilikom izrade Vaše ponude imajte na umu sljedeće savjete.

Čak i ako niste rođeni marketer, još uvijek je moguće uzeti oprezan i inteligentan pristup procesu kupnje. Vaš uspjeh mogao bi vas iznenaditi!

1. Sakrivanje vašeg interesa

recimo da ste upravo posjetili svoj san kući. Treba li pokazati svoj entuzijazam? Možda ne. Pogotovo ako je prodavatelj prisutan.

  • Izjavivši na vašim krovovima svoju bezgraničnu ljubav za kuću, prodavatelju ćete dati dobru ideju o cijeni koju ste spremni platiti. Držite se svježije što je najbolje moguće. R 2. Saznajte više o tržištu
Ako susjedstvo vašeg doma iz snova uključuje slične građevine, ali po nižoj cijeni nego što ste tražili, onda ste u dobroj poziciji ponuditi niži iznos. imajući nadu uspjehu.

Razumijevanje tržišta na vašem području pomoći će vam da znate jeste li uživali u dobroj cijeni ili ako vam ponudite previše. Compr 3. Razumjeti uma prodavatelja

  • Budući da nije neuobičajeno da kupci daju ponudu ispod tražene cijene, prodavači će često povećati cijenu za 5 do 10%.
Znajući da je ova praksa uobičajena, nema ničega abnormalnog u tome da donese nižu ponudu, u sličnom omjeru, od cijene koja traži. 4. Izbjegavajte previše nisku ponudu

Donošenjem prevelike cijene ponude, riskiramo vrijeđanje prodavatelja, koji bi mogao biti napastovan da napusti vašu ponudu bez odgovora. To bi značilo da ste potpuno izgubili priliku da pregovarate.

  • Ako vaše istraživanje otkriva da je cijena molbe fer, izbjegavajte previše. To će vam dati mnogo veću vjerojatnost da će ga prodavatelj ozbiljno shvatiti. Recherchez 5. Potražite određene osobine
U nekim posebnim situacijama, prodavatelj može biti osjetljiv na ponude i ispod cijene koja traži. Povećajte svoje šanse za uspjeh tako što ćete paziti na ovu vrstu imovine:

Domovi koji su već dugo na tržištu.

  • To može ukazivati ​​na to da je cijena molbe malo veća za većinu ljudi. U takvim slučajevima prodavatelj može biti otvoren za svaku ponudu.
Prodavač koji prolazi kroz razdoblje velike promjene u svom životu.

Mnogo je vjerojatnije da ćete dobiti fleksibilnost od nekoga tko je upravo dobio posao u nekom drugom gradu koji prolazi kroz razvod ili tko mora prodati svoj dom da bi kupio drugu negdje drugdje.

  • Vaš je kalendar prikladan za prodavatelje.Ako vaša situacija omogućuje vam fleksibilnost kada ćete kupiti kuću (recimo da ste trenutno stanar i možete se kretati u bilo kojem trenutku), imat ćete veće šanse dobivanja dobre cijene od svog doma. prodavateljev udio.
  • Što god se dogodilo, učinite sve da budete strpljivi. Ne brinite ako prvi put ne radi. Doći će još jedna kuća i kao posljednja stvar koju želite osjetiti nakon što se takva kupnja žali, uzmite si vremena i pokušajte uživati ​​u potrazi za vašim domom iz snova.