Ne može jesti poput svinjetine i držati se, ali dobro možete jesti ovo ukusno meso. Poput drugih hrane visoke proteine, svinjetina neće povećati šećer u krvi. Osim toga, najslađi rezovi, poput fileta, gotovo su jednako slabi kao i piletina! Zato oglašivači nazivaju svinjetinom "drugo bijelo meso", iako je zapravo crveno meso. Pročitajte kako biste saznali zašto je svinjetina zaražena kao zdrava hrana.

Jeste li znali?

Tijekom posljednjih 20 godina promjene u hranidbenoj i uzgojnoj praksi rezultirale su znatnim smanjenjem svinjskog mesa. Manje masnoće znači manje kalorija i dobitak na težini i bolju kontrolu šećera u krvi. Kao i sve hrane životinjskog podrijetla, uključujući govedinu i jaja, svinjetina je dobar izvor vitamina B6 i B12, koji pomažu regulirati homocistein.

Visoke razine ove aminokiseline povećavaju rizik od bolesti srca i demencije. Svinja se također ističe zbog visokog sadržaja riboflavina (vitamina B2), neophodnih za metabolizam ugljikohidrata i proizvodnju crvenih krvnih stanica.

Kuhajte svinjetinu

Za mršavih svinjetina odrežite višak masnoća prije kuhanja. Prečesto se čini pogreška prekomjernog kuhanja. Ako je potrebno, meso će vam biti suho i oštro.

Za očuvanje lean cuts vlage, pečenje i niži glikemijski teret hrane, koristite marinadu sadrži ocat, vino ili citrusa sokova. Kisela marinada će natjerati meso, čineći ga sočnijim i ukusnijim.

Prije je došlo do straha od hvatanja trichinosis, bolesti uzrokovane crijevnim parazitima, jedući svinjetinu. Ali danas, zahvaljujući promjenama prehrane životinja i stočarstvu, ova bolest je daleko manje zabrinjavajuća. Jednostavno kuhajte svinjetinu do unutarnje temperature od 71 ° C (160 ° F) - da ubijete bilo koji parazitski potencijal trichinae. Ostale ideje

Pripremite se svinjsko meso kao govedina ili piletina, i naći ćete da su mogućnosti su beskrajne:

  • Koristite trake ili kockice svinjetine u pržene s puno povrća (probati mješavinu smrznutog azijskim povrćem).
  • Isprobajte meso svježe kuhanog na roštilju.
  • kuhanje se srdačna juha s svinjetine i divlja riža s ombolo kocke, bijeli grah, slanutak, kuhana divlja riža, sjeckani luk, pileća juha, maslinovo ulje, kumin, sjeckani peršin i korijander.
  • napraviti chili sa svinjetinom i crnog graha sa svinjetinom kocke, crni grah, sjeckanim crvenim paprikama, kockice rajčice, salsa, sjeckani češnjak, nasjeckani luk i čili u prahu. Kuhajte u laganom štednjaku sedam sati.
  • Bacite tanak svinjetinu na roštilj s tikvicama i rajčicama na pola.
  • Koristite 97% mršavih svježeg mljevenog mesa, umjesto redovitih ili čak ekstravaganog mljevenog mesa za meso, mesne okruglice ili hamburgere. Možda ćete morati posjetiti supermarketu za zdravstvenu prehranu kako biste dobili tanak svinjetina ili ga naručili na mreži. Ali, to je vrijedno jer će biti niže u mast od svinjetine s oznakom „lean” (pa čak i više od mljevena svinjetina pod nazivom „extra lean”, ali je postotak masti ne spominje.)
  • Koristite svinjetinu na kosuljku s trešnjom rajčicom i komadićima žute paprike i luka.