Znati kako podesiti električnu gitaru do uha je bitna vještina kako se ne bi trebala nositi tuner posvuda. Otkrijte dva najčešća načina kako biste došli do njega.

Za glazbenu lekciju ili improviziranu sesiju s prijateljima, bolje je dobiti. Ugađanjem učestalosti žice, primjetit ćete brže od gitare koji vam omogućuje poboljšanje performansi.

Slušanje ušiju može biti teško u početku, ali je kovanje koja postaješ kovač. Učenje više od jedne tehnike, početni gitaristi mogu provjeriti na nekoliko načina da je njihova gitara dobro ugođena s izvrsnim backup rješenje. Écouter 1. Slušanje zvuka

S standardnim tunerom za električnu gitaru, svaka linija proizvodi drugačiju notu kada je stegnuta, osim E ravna i pola oštra.

Da biste čuli zvuk svakog akorda, navikli se na štipanje pojedinačno. Isključite iskrivljenje i efekte vašeg pojačala kako biste mogli slušati ton bez smetnji.

 • Upotrijebite referentni ton pomoću akordne flaute ili tipkovnice za ugađanje La stringa na standardnu ​​visinu.
 • Zakrenite gumb za glavu lijevo da biste zategnuti niz i pojačali ton ili u suprotnom smjeru da biste je ozbiljniji.
 • Jednom prilagođen, stisnite niz La na petom uzrujavati da biste dobili bilješku D. Moći ćete prilagoditi niz Ré, koji je slijedeći, na pravilan raspored.
 • To je učinjeno, stisnite niz Re na petom uzrujavati i ponovite postupak za niz Sol.
 • Ne zaboravite da prilagodbom Si niza iz poda, trebat ćete staviti prst na četvrti, a ne peti.
 • Za gornju konopicu Mi, ponovno pričvrstite konopac Si na petom trzaju.
 • Konačno, možete upotrijebiti gornju Mi kao referencu za donji Mi.
 • Također možete pribiti dno Mi niza na petom uzrujavati i podešavati ga tipkama na gitari na glavi uspoređujući je s La napomena koju igra La string.
 • Važna stvar je usporediti niz koji ste dati onu koju ste upravo podešavali dok ne proizvedu istu notu.
 • Jednom prilagođen, stisnite niz La na petom uzrujavati da biste dobili bilješku D. Moći ćete prilagoditi niz Ré, koji je slijedeći, na pravilan raspored. To je učinjeno, štipanje niza Re na petom trzaj i ponavljanje operacije za niz Sol. Imajte na umu da prilagodbom Si niza iz poda, trebate staviti prst na četvrtu zabrljinu, a ne peti.

Za gornju konopicu Mi, ponovno pričvrstite konopac Si na petom trzaju. Konačno, možete upotrijebiti gornju Mi kao referencu za donji Mi. Također možete pričvrstiti donji Mi niz na peti način i podešavati ga tipkama na glavi gitare, uspoređujući je s La noteom koju igra La string.

Važna stvar je usporediti niz koji podešavate na onu koju ste upravo podešavali dok ne proizvode istu notu. Écouter 2. Slušajte harmonike

Laganim prigušivanjem niza na petom prigušenju bez pritiskanja na fretboard, napomene ili čiste harmonijske zvukove.

Koristite svoje pojačalo čistom postavom da čujete ovu harmoniku.

Harmonij pete smotke niza također se nalazi na sedmom uzrujanju niza iznad. Gitaristi mogu provjeriti jesu li dobro raspoređeni.

 • Na primjer, ako stisnete R niz gitaru na peti način da biste dobili njezinu harmoniku, on bi trebao biti sličan harmonici niza Sol na sedmom uzrujavanju.
 • Možete usporediti harmonike svakog para susjednih žica, osim Sol i Si nizova do te mjere da imaju dva tona tona, a ne dva i pol tona poput ostalih.